Partnerskab om læring sætter bæredygtighed i fokus

Schneider Electric Uddannelsescenter, Viden.se.com, og installationsvirksomheden SIF Gruppen A/S har indgået et læringspartnerskab, som rækker meget længere end traditionel uddannelse. Snart er de første af SIF-gruppens klimaambassadører uddannet, og elektrikere i grønne, elektriske varebiler kører ud til boligselskaber med grønne produkter, som fx smart home-systemet WiserTM og viser beboerne, hvordan de kan spare på strømmen.

Konstant læring og ny viden giver nye muligheder – mange nye muligheder. Det er Schneider Electric Uddannelsescenters partnerskab med installationsvirksomheden SIF Gruppen et skoleeksempel på.

Ved årsskiftet 21/22 indgik vi et partnerskab med SIF Gruppen, som betyder, at vores uddannelsescenter er læringspartner med SIF Gruppens egen uddannelsesafdeling, SIF Akademi”, udtaler Mette Sandgaard Kühl, Channel Manager – Customer training.

Karrieretrapper og individuelle planer

SIF Gruppen har omkring 400 medarbejdere og tager den løbende uddannelse og opkvalificering af deres medarbejdere meget seriøst. Det gælder alle medarbejdere, lige fra de unge fra lærlinge til de erfarne medarbejdere med mange år i faget.

For eksempel arbejder SIF Gruppen med karrieretrapper som et led i de individuelle karriereplaner, der bliver lagt for hver medarbejder, og er med til at sætte kursen for medarbejderens videre udvikling gennem træning.”

Desuden er SIF Gruppens kursusadministrator blevet cheftræner på vores uddannelsesportal, Viden. Det gør, at cheftræneren hele tiden kan følge med i alle medarbejderes træning på Viden, og nemt holde styr på kursusbeviser og certificeringer,” siger Mette Sandgaard Kühl.

Styrkede relationer

Hun fortæller, at det tætte samarbejde med SIF Gruppen har gjort, at der hurtigt er blevet opbygget en stor fortrolighed og høj loyalitet, så relationerne mellem Schneider og SIF Gruppens ledelse og medarbejdere er blevet styrket.

Samarbejdet har også betydet, at SIF Gruppen nu har en fast kontaktperson hos os, som hjælper med at følge op på alt, hvad der har med uddannelse at gøre, og sikre, at SIF Gruppen går i den rigtige retning. Vi får meget positive tilbagemeldinger på samarbejdet fra SIF Gruppen. Det bekræfter os i, at vi har fat i noget rigtigt”, udtaler hun.

Meget længere end traditionel uddannelse

Hun fortæller videre, at det gode og tætte samarbejde rækker meget længere end traditionel uddannelse og træning i nye produkter: ”På møderne med SIF Gruppen om de mange uddannelsesmuligheder, som vi tilbyder, er bæredygtighed også blevet diskuteret flittigt. Det har ført til en workshop sammen med SIF Gruppen, hvor vi stillede med en række produktchefer for installationsmateriel, og sammen med vores ekspert i bæredygtighed, Thomas Møllgaard.

Tre nye tiltag med bæredygtighed i centrum

Resultaterne af workshoppen taler nærmest for sig selv, og vi er stolte over at løfte sløret for tre nye tiltag, som sætter bæredygtigheden i fokus og gør den meget konkret for både SIF Gruppen og deres mange kunder,” siger Mette Sandgaard Kühl.

De tre nye tiltag er:

  • En tre-dages uddannelse, som gør mellem 20-25 medarbejdere hos SIF Gruppen til klimaambassadører. Distributørvirksomheden Solar deltager også, og de tre dage er således fordelt med en dag hver hos hhv. Solar, SIF Gruppen og Schneider Electric.
  • En ny, grøn 100 % elektrisk varevogn, som skal køre ud til beboere i de boligselskaber, som SIF Gruppen servicerer. Bilen er fuld af Schneiders Electrics produkter, der er mærket med Schneider Electrics miljømærke ”Green Premium” – og elektrikeren kan så hjælpe beboerne med at vælge energioptimerende produkter, der både sparer på elregningen (i visse tilfælde på boligselskabets regning) – ligesom på miljøet. Det gælder fx. smart home-systemet Wiser. I øvrigt er der planer om at udvide konceptet med endnu en grøn varevogn, som skal køre ud til andre af SIF Gruppens kunder i private boliger.
  • En ny e-læring på Viden.se, som giver en hurtig introduktion til bæredygtighed. På kun cirka 30 minutter får elektrikere et overordnet billede samt konkrete ideer til at forklare kunderne hvad bæredygtighed betyder og hvilke muligheder der er i forhold til el-installationen – og hvordan elektrikeren kan sælge produkterne ind. Denne forventes klar i oktober 2022.

Det begyndte med et partnerskab om læring, men vi er sammen med SIF Gruppen allerede nået meget længere. Samarbejdet har åbnet mange døre for hvordan et partnerskab med en stor installationsvirksomhed kan skabe nye muligheder for begge parter, ” fortæller Mette Sandgaard Kühl og tilføjer:

Vi har jo i mange år tilbudt træning i vores produkter, men ambitionerne med uddannelsescentret er langt større: At bidrage til den løbende udvikling af den danske elbranche gennem generel læring og uddannelse, så den samlede branche følger med tiden og understøtter bæredygtighed på alle niveauer.”

I uddannelsescentret ser vi samarbejdet med SIF Gruppen som begyndelsen på noget, som forhåbentlig vil vokse sig meget større over tid – meget gerne sammen med flere aktører så vi sammen kan gøre endnu mere for branchen og bæredygtigheden.”

En af Danmarks største uddannelsesportaler for elektrikere

Gør som over 5000 af Danmarks andre elektrikere, og kom Schneider Electric’s verden af gratis viden. Her er der samlet en masse lærerigt indhold i form af digitale kurser, webinarer, podcasts m.m., så du hele tiden kan dygtiggøre dig samt holde dig opdateret på nye og eksisterende produkter – som fx. LK FUGA materiel, intelligente systemer til boliger og større bygninger, elbil-ladere – og en masse andre bæredygtige løsninger og gode tilbud.

Registrer dig her