Nyt talentprogram for lærlinge på elektrikeruddannelsen skal skubbe til janteloven

Schneider Electric er stolte over at være nøglepartner i det første talentprogram for elektrikerlærlinge, der er ledet af Dansk El-Forbund og Tekniq Arbejdsgiverne. Programmet, der fejrer og anerkender enestående talenter inden for elektrikerfaget, markerer et skridt væk fra janteloven og opfordrer til at hylde de dygtigste i branchen.

Ballerup den 27. november 2023 – Dansk El-Forbund og Tekniq Arbejdsgiverne har lanceret et nyt talentprogram for elektrikerlærlinge, og de første talenter er nu blevet indstillede. Schneider Electric er blevet valgt som nøglepartner til at drive programmet for talenter med interesse for bygningsautomatik. Det er et initiativ, som har til formål at gøre elektrikeruddannelsen endnu mere attraktiv og opdateret på nyeste viden.

”Talentprogrammet er en fantastisk mulighed for at belønne de dygtigste i branchen. Vi skal turde skubbe til janteloven og anerkende de lærlinge, der gør en ekstraordinær indsats. Det er også en måde at inspirere andre unge på, både dem på uddannelserne og dem, der overvejer en karriere inden for elektrikerfaget,” siger Mette Sandgaard Kühl, der er channel manager – træning, elektrikere – hos Schneider Electric. Hun uddyber:

”Vi ønsker at tiltrække flere unge til elektrikerfaget og vise, at det handler om mere end blot skolebænken. Vi ønsker at give dem en platform, hvor de kan udvikle deres færdigheder og blive inspireret til at tage del i den grønne omstilling. For der er ingen tvivl om, at branchen og teknologien spiller en afgørende rolle her.”

De første talenter netop hjemvendt fra Frankrig
Nu er de første talenter blevet udpeget og sendt afsted på et spændende program, der blandt andet har budt på to dages intensiv træning i KNX-teknologi og en rejse til IntenCity i Grenoble, der huser Schneider Electrics flagskib inden for bygningsautomatik. Her var der mulighed for at udforske Schneider Electrics H&D facilitet, Electropole, og få fingrene i brancheførende produkter som Resi9, Wiser og KNX.

Malthe Nauendrup Nielsen, der er elektrikerlærling hos Bravida og en af de udvalgte talenter, er begejstret over programmet:

”Det var virkelig fedt at besøge Schneider Electrics IntenCity i Frankrig. At se produkter, der ikke engang er lanceret i Danmark, og høre om idéer og visioner fra dem, der skaber og designer KNX – dét havde jeg ikke turdet drømme om. Jeg har lært så mange nye, dygtige mennesker at kende og mange har fået åbnet sine øjne for, at elektrikerfaget er så meget mere end at trække kabler. Programmering af bygningsautomatik er fx fantastisk spændende og kræver en ultraskarp hjerne. Og det må man sige, at mine medtalenter har.”

Overvældende interesse
Talentprogrammet har modtaget overvældende interesse, og udvælgelsen blev foretaget af Dansk El-Forbund og Tekniq Arbejdsgiverne på baggrund af karakterer og beståede moduler samt personlig indstilling fra virksomhederne.

”Interessen var så stor, at vi måtte udvide antallet af pladser fra 10 til 14 på grund af den enorme talentmasse – en imponerende start for programmet, og vi planlægger helt sikkert at gentage det hele til næste år,” siger Mette Sandgaard Kühl, channel manager i Schneider Electric.

Læs mere om talentprogrammet her.