Nyt programmerbart 2D maskinvision smartkamera til opgaver hvor pladsen er trang

SICK A/S lancerer med InspectorP61x, sit til dato mest kompakte visionkamera, der er oplagt til maskinvisionopgaver, som inspektions-, positionerings- og måleopgaver, selv når montageplads er en reel mangelvare.

InspectorP61x er designet til at kunne blive bygget ind i selv meget små maskiner og derfor har man valgt at kabeludtaget enten kan løbe bagud eller lige ned, så det ikke kommer i vejen. Kameraet er så kompakt, at stiktilslutninger ligeledes er flyttet til enden af de korte kabler, for at få tilslutning længere væk fra montageområdet. Al elektronik og en kraftig lyskilde er indbygget i selve kameraet, hvilket gør det unødvendigt at have eksterne komponenter.

Kameraet leveres med en intuitiv brugerflade, der er let at gå til, fordi man har indbygget en app med simple standardopsætning, der håndterer de mest almindelige industrielle opgaver. Det betyder i praksis, at man hurtigt kan idriftsætte en løsning, også selvom man ikke har stor erfaring med visionkameraer. Har man krav, der går udover standardappen downloader man de ønskede ekstrafunktioner via SICKs nye fleksible software platform NOVA. Her tilbyder SICK en række gratis apps, i lighed med det man kender fra mobiltelefoner. Således kan kameraet tilføres en anden/ny funktionalitet uden kendskab til programmering og man løser individuelle behov og sikrer en overskuelig opsætning, der kun indeholder det nødvendige.

Ved opgaver der ikke egner sig til regelbaseret kvalitetskontrol, tilbyder inspectorP61x en effektivt deep learning variant. Den anvendes typisk når emner er uregelmæssige og derfor vanskelige at opstille regide regler for – det kunne f.eks. være organiske materialer som ælbler eller ved kontrol af kvaliteten af en lodning. Rent praktisk indsamles billeder af gode og dårlige emner, som via en deep learning cloud sericve danner en fil, der så indlæses i kameraet. Her fra kører kameraet som en stand  alone enhed. På den måde bliver en virkelig svær opgave for et reglbaseret  system til en relativt let og overskuelig opgave.

Vil man kaste sig ud i at lave sin egen app, er dette muligt ved at tilmelde sig SICKs Appspace Developers Club, hvor man kan designe sin egen helt unikke funktionalitet og brugerflade.

Mere information

Ring: 4582 6400
-> Læs mere i online produktkataloget
Skriv til: teknik@sick.dk