Nyt design af lystårn sikrer optimal aflæsning

IO-Link lystårn åbner op for en mangefarvet funktionsaflæsning

Overalt i industrien sidder der lystårne, som indikerer en maskines eller en proces’ øjeblikkelige tilstand. Dette foregår typisk via lyselementer med farverne med farverne rød/gul/grøn. Problemet med standard lystårne er, at de relativt få farver giver en meget begrænset mulighed for at angive alle relevante maskintilstande, og præcis derfor har SICK udviklet SLT med hele 21 farver fordelt på hele 21 segmenter.

Med 21 farver fordelt over hele 21 segmenter tilbyder SLT markedets bedste opløsning med flest justeringsmuligheder. Lystårnet konfigureres over IO-Link eller det simple SICK SOPAS brugerprogram, hvorfra man virkelig kan udnytte alle de nye muligheder.
Forstil dig en tank med væske, der både bliver overvåget med en niveaumåler og en temperaturføler. SLT kan nu give et samlet overblik ved eksempelvis at udlæse niveauet med antallet af tændte segmenter samtidig med at temperaturen vises på farveskalaen fra kold, blå, til varm, rød.

Opstår der en situation som kræver øjeblikkelig indgriben kan man yderligere anvende en akustisk alarm. Den kan monteres på toppen af lystårnet, hvorfra den med op til 8 toner og en maksimal lydstyrke på 88 dB overskueligt giver en indikation af typen og alvoren af alarmen. Alarmmodulet klikkes let på og kan således også eftermonteres og de mange toner og lydniveauet justeres til den enkelte applikation. SLT lysgitter er nem at rengøre, da den har en blank glat overflade som afviser opbygning af støv og skidt, Enheden overholder IP65 og kan således placeres i fugtige omgivelser.

Simpel opsætning uden PLC
Ved nogle applikationer kan en PLC helt udelades. Måleresultater som, tryk, temperatur, niveau eller længde kan konfigureres i en simpel SIG200 IO-Link master fra SICK og resultatet aflæses enkelt og overskueligt på et 360° synligt LED felt. LED lamper kan blinke, skifte farve og ændre lysstyrke eller opsættes med gradueret blinke frekvens.
Benyttes en PLC kan data gemmes og ønskes anden funktion kan denne downloades ned i lystårn mens dette stadig er i procestilstand.

Mange retrofit applikationer
Har du en eksisterende produktion, hvor du gerne vil have flere optiske eller akustiske udlæsninger kan en SIG200, et lystårn og et udvalg af sensorer hurtig placeres og idriftsættes. Således kan en operatør omgående få fuld udnyttelse af tidstro data og kan gribe ind hvis processen ikke fungerer optimalt.

Udviklingen mod den smarte fabrik giver visualisering af automatiseringsprocesserne vind i sejlende og kravene til fleksibel visualisering er et naturligt skridt, som kun bliver mere og mere udbredt. Med et moderne IO-Link Smart Light Tower har man adgang til et elegant optimeringsværktøj og er ideelt udstyret til fremtiden.
IO-Link interfacet tilbyder lynhurtig kommunikation via standard sensorkabler og back-up-funktion så en eventuel udskiftning kan foregå på minutter uden krav om specialviden hos operatøren. Kontakt din lokale SICK konsulent for lån og test af SLT lystårn.

Mere information
Ring: 4582 6400 

-> Læs mere i online produktkataloget
Skriv til: teknik@sick.dk