Nye stramninger for risikovurderingen af maskiner

Sikkerhedsstyrelsen og Arbejdstilsynet stramning omkring risikovurderingen af maskiner er blot et af mange nye tiltag inden for maskinsikkerhed, som du kan blive klogere på under dette års Automatik-messe i Brøndby Hallen 13.-15. september. 

Både Sikkerhedsstyrelsen og Arbejdstilsynet har strammet op omkring risikovurderingen af maskiner, herunder ombygning/ændring med dokumentation for kontrollen før brug. Under konferencen ‘Risikovurdering i praksis, inkl. myndigheders krav’ gør Hans Morten Henriksen, direktør hos Maskinsikkerhed, dig klogere på de nye tiltag, og giver dig et indblik i praktisk brug af både DS/EN ISO 12100 og HAZOP i forskellige projekter. 

Derudover dykker Hans Morten Henriksen ned i den kommende maskinforordnings hovedtræk og belyser, hvordan du undgår mærkbare bøder. Her vil han gøre dig klogere på de nye krav om dokumentation for ændringer af maskiner og udstyr, og give dig et indblik i de nye standarder, der er på vej som eksempelvis DS/EN ISO 12100, DS/EN ISO 13849-1.

Foruden Hans Morten Henriksens fokus på den nye maskineforordnings hovedtræk vil Tom Lorentzen, Senior Machinery Safety Consultant hos Pilz, give dig et indblik i kravene, hvis du samler to eller flere maskiner til én maskinlinje. Her kan du bl.a. finde svar på om linjen bør risikovurderes, hvad man gør med brugermanualen og konkrete krav til CE-mærkning. 

Foruden kravene til maskinlinjer, vil han under konferencen ‘CE & UKCA-mærkning for maskiner – Hvad er konsekvensen af Brexit?’ belyse, hvordan Brexit påvirker import og eksport af maskiner til Storbritannien og NordIrland. Storbritannien har i forbindelse med Brexit bl.a. etableret en national overensstemmelsesvurderingsprocedure og en ny mærkning; United Kingdom Conformity Assessment (UKCA), der træder i kraft 1. januar 2023. Under konferencen vil Tom Lorentzen  bl.a. gennemgå de nye krav for UKCA-mærkning af produkter, der markedsføres i UK og gøre dig klogere på, hvad du skal være opmærksom på, hvis du importerer en maskine fra UK. 

Som besøgende på Automatik-messen kan du få et værdifuldt indblik i mange forskellige emner indenfor maskinsikkerhed. Konferencerne kører alle tre dage, så uanset hvilken dag du besøger AUTOMATIK, kan du være sikker på at få ny, spændende viden med dig hjem. Du kan læse mere om de enkelte konferencer om maskinsikkerhed og få det fulde konferenceoverblik her.