Nye redundante buskoblere til remote I/O-systemet Axioline P

Axioline P produktfamilien fra Phoenix Contact gør det muligt at indsamle standard og egensikre (Ex i) indgangs-/udgangssignaler via redundante Modbus/TCP buskoblere. Komponenter, der er installeret i Ex zone 2, gør det muligt at tilslutte signalerne fra indgangs-/udgangsmodulerne direkte fra Ex zone 0, 1 eller 2.

Den innovative Modbus redundans i remote I/O stationer tilføjer en ekstra funktion til den robuste Axioline P platform i form af høj tilgængelighed. Systemet kan så konfigureres med to buskoblere med hver sin egen IP adresse til client/server kommunikation ved at anvende en funktionsblok til redundansstyring. Buskoblerne udfører redundant kobling internt i firmwaren og kræver derfor ikke ekstra software. Når buskobleren er koblet, er der hverken tab af data eller en afbrydelse i kommunikationen med controlleren.

I/O stationen kan nemt konfigureres via en integreret webserver. Alle tilsluttede Axioline P indgangs-/udgangsmoduler kan konfigureres uden ekstern software. Udover den ovenfor beskrevne funktion opnås den høje tilgængelighed for systemet med en redundant backplane og evnen til hot-swapping af I/O moduler. I det tilfælde skal moduler, der udskiftes under drift, ikke konfigureres.

Mere om remote I/O-systemer