Phoenix Contact A/S

Nye I/O’er uafhængige af system

I forbindelse med SPS-messen 2019 lancerede Phoenix Contact en udvidelse af sit program af Axioline I/O systemer med stikbare, system-uafhængige I/O-elementer kaldet Smart Elements, som har et kompakt design og op til 16 kanaler på hvert modul.

Elementerne, som er IP20 tætte, indsættes i en Axioline backplane. Backplane-modulerne tillader fire eller seks Smart Elements, der integreres i Axioline F lokalbussen. Takket være en dobbeltrække af slots kan to I/O elementer placeres ovenpå hinanden, hvilket giver mulighed for forskellige funktioner med en overordet bredde på 15 mm og op til 32 kanaler. I/O-funktioner kan frit vælges og kombineres.

Udover standard I/O funktioner inkluderer lanceringen en 4-kanals IO-Link master og Profisafe moduler, som anvendes til at opsamle og sende sikkerhedsrelaterede signaler. Med flere Axioline F I/O moduler kan mange funktioner tilføjes til en Axioline station. Især mekanisk installation er hurtig takket være værktøjsfri isætning: I/O elementerne kan nemt sættes i backplane modulerne, der mekanisk låses på hvert modul, før lederne indsættes med Push-in tilslutningen.

Læs mere om PLC’er og I/O-systemer