Ny viden om den digitale tvillings tiltagende rolle

Den såkaldt digitale tvilling, der betragtes som en digital eller virtuel beskrivelse af et fysisk objekt eller system, tages under kyndig behandling på Automatik 2022. Under konferencen ’Den digitale tvilling i Automations verden’ vil professor og vice section head ved SDU Robotics på Syddansk Universitet Christian Schlette blandt andre gøre dig klogere på, hvad den digitale tvilling er for en størrelse. Samtidig kommer han med konkrete eksempler på, hvordan tvillingen kan anvendes allerede i den nærmeste fremtid.

– I fremtiden vil den digitale tvilling ikke blot være et sofistikeret værktøj for ingeniører. Også operatører og andre arbejdere vil opleve fordelene ved den digitale tvilling som et lettilgængeligt programmerings- og operationsværktøj. Den digitale tvilling spiller en tiltagende vigtig rolle i planlægningen og kontrolleringen af og interaktionen med automationsteknologier, fortæller Christian Schlette.

Konferencens faciliteres af Michael Nielsen, CEO i Beckhoff Automation og suppleres af Michael Mahler, managing director i IGE-XAO, der gør dig klogere på, hvad den digitale tvilling kan betyde for design og produktion af el-installation og tavle. Samtidig demonstrer Otto Abildgaard, System owner – Digitalization, SVM Automatik A/S, hvordan Digitale Tvillinger kan bruges i softwareudvikling, når der laves pakkemaskiner.

Den digitale tvilling tages altså under kyndig behandling på Automatik-messen, der finder sted 13.-15. september i Brøndby Hallen. Her kan de besøgende ligeledes se frem til spændende konferencer om blandt andet robotter, keramiske hybridlejer, maskinsikkerhed og meget mere. Du kan læse mere om AUTOMATIK og det højaktuelle konferenceprogram her.