Mønstergenkendelse erstatter trykmærket og giver samtidigt ekstra fordele

Positionering med mønstergenkendelse - hurtig, præcis og større frihed i etiket-designet
Positionering med mønstergenkendelse – hurtig, præcis og større frihed i etiket-designet

SICK præsenterer mønstergenkendelsessensoren PS30, som detekterer selv meget komplekse mønstre hurtigt og præcist, og er derfor velegnet til positionering af f.eks. etiketter, emballage og tuber. Mønstergenkendelse erstatter trykmærket og giver samtidigt ekstra fordele, som f.eks. kontrol af tilstedeværelse af datomærker/logo, større frihed til labeldesign og mindre materialeforbrug.

Hurtig
PS30 er en linjescanner, som danner sine billeder ved at scanne linje efter linje på emner, der bevæger sig forbi læsehovedet. Sensoren er velegnet til positionering af etiketter på endeløse baner, pakning i poser, fyldning af tuber og æsker. Under indlæring af et billede identificerer sensoren signifikante mønstre og nøjes efterfølgende med kun at holde øje med disse. Det gør datamængden mindre og hastigheden stor. Sensoren kan scanne emner med en hastighed op til 10 m/s og leverer en gentagelsesnøjagtighed på 0,15 mm.

Præcis
Mønstergenkendelse giver mulighed for at anvende langt flere informationer end ved et simpelt trykmærke, og sensoren kan derfor håndtere selv meget komplekse mønstre. Det giver hidtil usete muligheder for at tjekke om alle udvalgte etiket-elementer er fuldstændige indenfor et måleområde der kan strække sig fra 15..1000 mm. Definerer man mønstre med datomærker eller logoelementer kan man sikre at fejlbehæftede produkter ikke kommer i omløb, hvilket kan spare en virksomhed for til tider store omkostninger.

Frihed til fedt labeldesign
PS30 giver en stor frihed til at designe labels så de fremstår mere lækkert. Med kontrastmærketastere designer man ofte labels med lav kontrast for ikke at maskinen skal tro, at der er tale om et kontrastmærke eller også må man ty til en større PLC-programmering for at styre hvor og hvornår den skal læse. PS30 har ikke kontrastproblemet, den behøver ikke uæstetiske trykmærker og samtidig sparer man på materialeforbruget der hvor trykmærket sad.

Let at idriftsætte
PS30 har automatisk teach-in-funktion, som enten kan aktiveres direkte fra sensordisplayet, via Ethernet forbindelse til webserver eller PLC. Det gør det let at konfigurere sensoren og omstille driften til nye emner.  Samtidigt giver de medfølgende diagnoseværktøjer brugeren en overskuelig måde kontinuerligt at optimere driften på.

Mere information
Tlf. :   +45 4582 6400  |  Email:  sick@sick.dk
Onlinekatalog: > Mønstergenkendelsessor PS30
Videoer:            > PS30 videoer 1 | 2 | 3 | 4