Mobil automation: Encodere sikrer erhvervsmaskiners præcision

Jo, det kan man. Med denne gravemaskine hhv. lidt fingerspidsfornemmelse vandt kandidaterne deres væddemål i tv-showet “Wetten, dass …?”. Det, som smarte gravemaskinefans kar afprøvet for sjov, nemlig at lade et erhvervskøretøj arbejde særdeles præcist, foregår allerede i dag automatisk inden for land- og skovbrug, anlægning af veje og minedrift m.m.

Mobile arbejdsmaskiner udvikler sig i stigende grad til at være hightech-systemer og udfører automatisk deres opgave med stor præcision og effektivitet. Her kan enhver forkert bevægelse blive dyr. Men hvem giver dig sikkerheden for, at bevægelsesforløbene i dine automatiske processer virkeligt er præcise og effektive? Encodere fra SICK. De registrerer den præcise hastighed, omdrejninger, en bevægelses strækning eller vinkel og leverer resultatet som genanvendelige data til processtyringen eller Cloud.

Magnetostriktiv teknologi kompletterer porteføljen

Absolut-encodere AHS/AHM36 CANopen fleksible, smarte, kompakte.

SICK’s portefølje af encodere omfatter højtopløselige optiske og særdeles pålidelige magnetencodere til nøjagtige målinger i mange forskellige applikationer. Roterende encodere fås som inkremental-encodere eller absolut-encodere. Porteføljen afrundes med hældningssensoren, som berøringsløst registrerer en eller to akslers vinkel. Inden for den lineære måleteknik fås magnetostriktive lineære encodere til måling og positionering af hydrauliske cylindere.

Især i forbindelse med hydrauliske arbejdsmaskiner vokser efterspørgslen efter lineære sensorer. Med den lineære encoder MAX, der er specielt udviklet til mobil automation, opfylder SICK kundernes ønske om pålidelig og meget præcis hydraulikmåleteknik. Målemetoden på basis af magnetostriktion muliggør berøringsløs og dermed slitagefri og absolut måling. Derudover er pulsene ufølsomme over for påvirkninger fra omgivelserne, f.eks. temperatur, rystelser og snavs.

 

Det rigtige feedback til præcis positionering

Lineær encoder MAX48

Med de lineære encodere MAX48 og MAX30 har SICK igen sat nye standarder for encodere. MAX30 har det hidtil mindste hus på markedet med en diameter på 30 mm og en længde på 21 mm. I kombination med andre sensorløsninger (systemer til vinkel- og hældningsmåling) stiger de lineært målende encoderes merværdi på området mobile arbejdsmaskiner endnu engang. Gennem indsamling af tilstands- og procesinformationer omkring maskinen kan der gennemføres detaljerede analyser, der kan udledes forebyggende foranstaltninger (Predictive Maintenance 4.0), og assistentsystemer kan understøttes.

Andre eksempler er nivelleringen af gravemaskinearme og positionsregistreringen af mobile kraners drejekrans. Absolut-encodere AHS/AHM36, hældningssensorer TMS/TMM88 og wireencodere EcoLine konverterer omgående de modtagne signaler til data og leder disse data videre til en processtyring eller Cloud. Skal vi vædde, at man kan tømme en flaskecontainer ved vejsiden på 80 sekunder eller mindre, selv i frit flydende bytrafik? På forskellige afhentningssteder? Eller at man med en gravemaskine automatisk og med centimeters nøjagtighed kan lægge skærver ud, eller at man kan planere en kilometerlang motorvejsvold i den helt præcise vinkel? Og uden at gravemaskinens arm rammer en luftledning eller en gasledning? Ja, alt det og meget andet kan klares effektivt med pålidelige og intelligente sensorer til krævende anvendelser i mobile arbejdsmaskiner.

 

Mere information
Tlf. :   +45 4582 6400  |  Email:  sick@sick.dk

> Online produktkatalog: Absolut encodere AHS/AHM36

> Online produktkatalog: Linear encodere MAX48

> Online produktkatalog: Hældningssensorer TMS/TMM

Tilmeld  – Nyhedsbrev
Følg SICK Danmark på Linked-in