Mesh WLAN-baseret belysning på Mönckebergstraße i Hamborg

Pålidelig implementering af fuldautomatisk lyskontrol

Som led i en plan om at forbedre området omkring Mönckebergstrasse, blev den daværende gadebelysning udskiftet med smarte gadelamper for omkring 2,5 mio. euro. De er netværksforbundne med hinanden og med en central computer via et mesh WLAN netværk. Det gav mulighed for en sikker styring af gadebelysningen.

For at implementere fuldautomatisk lyskontrol skulle lamperne forbindes med hinanden og med en central styring. I løbet af projektet viste dette sig at være en stor udfordring. Da de eksisterende lamper til at starte med blot skulle udskiftes, kunne der ikke findes muligheder for, at de kunne kommunikere sammen. Det blev forsøgt at løse opgaven med PowerLine, altså kommunikation via forsyningskablerne, dette mislykkedes, så den ansvarlige virksomhed Otto Wulff BID Gesellschaft mbH overlod eksekveringen af projektet til systemleverandøren Computer Mack GmbH. Efter omfattende test valgte General Manager Michael Mack og hans team at benytte en trådløs kommunikationsløsning baseret på mesh WLAN fra Phoenix Contact.

Vil du læse mere om, hvordan løsningen endte med at blive? Så download artiklen i pdf-format og lær meget mere.

Pålidelig implementering af fuldautomatisk lyskontrol

Du kan også besøge os på Automatik messen 13-15. september i Brøndby Hallen og høre mere om vores automationsløsninger – du finder os på stand B1024.