Målende sikkerhedsscanner til mobile og komplekse applikationer

Den nye målende sikkerhedsscanner microScan3 PRO til Ethernet/IP og PROFINET er oplagt til applikationer med selvkørende vogne (AGV/AGC’er), fordi man med én scanner både har adgang til navigationsdata og sikkerhed

 

Den kompakte sikkerhedsscanner microScan3 PRO til Ethernet/IP og PROFINET kommer med målefunktion og hele 128 sikkerhedsfelter. Den er oplagt til applikationer med selvkørende vogne (AGV/AGC’er), fordi man med én scanner både har adgang til navigationsdata og sikkerhed med et overskud af sikkerhedsfelter til at klare alle udfordringer.

MicroScan3 Pro er sikkerhedslaserscanneren, der tilbyder mobile industrielle robotter, AGV og AGC alle de fordele, der findes i MicroScan3 familien plus nye egenskaber, der er særligt anvendelige ved kørende applikationer.
Scanneren giver pålidelig sikring af personfarlige områder. Scanningsteknologien safeHDDM forener kompakt design og en lang rækkevidde i ét produkt.

Sikkehedsscanner og navigation i én enhed 
For at holde omkostningerne nede og skabe et robust og simpelt systemet kan AGV’er anvende scannerens målende højkvalitetsdata til navigation via Ethernet-kommunikation samtidig med, at den leverer høj og pålidelig sikkerhed. Der kan konfigureres op til 128 felter som kan bruges til sikkerhedsfelter, advarselsfelter eller felter til genkendelse af bestemte konturer/objekter. De mange felter gør det muligt at justere sikkerhedsfelternes størrelse og placering afhængig af vognens hastighed, last og svingretning.

Sikkerhedsfeltet rækker op til 5,5 
meter og det er muligt at køre med op til 8 simultane felter. Flere sikkerhedsfelter maksimerer den hastighed, hvormed en vogn kan køre sikkert, fordi det giver mulighed for gradvist at nedbremse den selvkørende vogn i tilfælde af, at nogen bevæger sig ind foran. Personen   kan nå at flytte sig uden at vognen må stoppe helt op.  Typisk vil man have 4 lange felter foran kørselsretningen og 4 kortere felter til at sikre vognens side.

MicroScan3 Pro har en signifikant fordel i forhold til  evnen til at overvåge to sider af en vogn eller en maskine. I teorien burde en scanningsvinkel på 270 grader kunne klare denne opgave, men der kan let opstå huller i sikkerheden, hvis en scanner er monteret med den mindste mangel på præcision. MicroScan3 er den første laserscanner med scanningsvinkel på hele 275 grader og de 5 ekstra grader løser problemet en gang for alle.

SafeHDDM 
MicroScan3 udsender 80.000 individuelle pulser per scan, hvilket sikrer at mængden af evalueringsdata, der er til rådighed, er mange gange større end i konventionelle målingsprocesser. Scanneren udnytter mange individuelle pulser til kontinuerligt at udregne 700 sikre målingsværdier.
Nye filtre og algoritmer sikrer at scanneren kan detektere mørke objekter helt ned til kun 1.8 % remission – altså emner, der næsten ikke kaster lys tilbage. Teknologien giver samtidig store landvindinger inden for pålidelig detektion. Dette kommer tydeligst frem i svære applikationer, som for eksempel i miljøer med meget støv eller kraftigt fremmedlys.

Standardiserede interfaces sparer tid og omkostninger i forbindelse med fortrådningen. Ved at bruge softwaren Safety Designer er det muligt intuitivt at konfigurere scanneren, hvilket gør idriftsættelsen let og ubesværet. Når den er idriftsat kan den aktuelle driftsstatus tydeligt aflæses på farvedisplayet.

 

Mere information

Tlf. :   +45 4582 6400  |  Email:  sick@sick.dk 

Datablad, videoer og meget mere får du her: http://www.sick.dk/microscan3_pro

Få seneste nyheder, praktiske applikationer, produktlanceringer, messer og events -virksomhedsnyheder.

Samlet nyhedssoverblik direkte i indboksen: Nyhedsbrev

Seneste nyheder fra SICK A/S, følg os på Linked-in