Lector61x – den lille high-tech gigant

Ultra kompakt kodelæser, uden at gå på kompromis med performance: Lector61x byder på imponerende teknologi med mange smarte og innovative funktioner, hvilket giver høj ydelse samt stabil og robust læsning selv under svære forhold.

Fleksibel i brug

Til trods for det kompakte design, byder Lector61x på optik med indstillelig/variabel læseafstand, assisteret af en indbygget afstandsmåler for at optimere indstilling af fokus. Læsning af både trykte og prægede koder på varierende materialefarver og overflader (DPM) er nu med som standard, hvilket gør det muligt at løse en stor variation af opgaver.  De intelligent styrede flerfarvede LED-lyskilder, skifter automatisk farver individuelt for at opnå optimal læsning selv under svære forhold. For at gøre opsætningen nem er Lector61x udstyret med røde fokuserede lyspletter, som giver en tydelig markering på læseoverfladen, således at man nemt kan se, hvor læseområdet befinder sig. Vil man have hurtigt overblik over driften i installationen, kan man aktivere den grønne feed-back LED, som giver klar tilbagemelding på at en kode blev læst med succes.

Øget produktivitet via ny teknologi

Lector61x byder på en ny type specialoptik, forbedret CCD teknologi og software gør det nu muligt at anvende ”Super-resolution”. Dette er en funktion, som gør det muligt at læse 1D koder med ekstremt tynde streger (0,02mm) således at selv mikroskopiske koder som eksempelvis en datamatrix 2D kode med en ydre dimension på kun 1mm, samt en celleopdeling på imponerende kun 0,04mm let kan læses!
Samlet set giver Lector61x en god kodelæsning på udfordrende emner som meget små, dårligt trykte koder eller koder trykt direkte på selv blanke overflader.

Er man udfordret på produktionslinier, hvor stregkoder er i ekstrem hurtig bevægelse, eller høj objektfrekvens, kan lector61x indstilles med en nyligt implementeret funktion som hedder ”Pixel binning”. Denne nye funktion kan opfattes som at man ”tuner” kodelæseren til lynhurtig billedebehandling, med høj billedhastighed og hurtig dekodningstid, hvilket kan være ekstremt nyttige parametre i tidskritiske applikationer.
Pixel binning kan med fordel også bruges, hvis man har relativt store koder som skal afsøges på meget store flader, hvor man via denne teknologi kan klare opgaven, selvom det ellers tidligere havde været nødvendigt med en større og dyrere model med højere opløsning.

Softwaren i Lector61x er opgraderet så dekoderen, som står for billedbehandlingen med at finde og identificere koder, nu kan læse eksempelvis QR-koder, som er forvredne, krøllede eller trykt på rundede overflader.

Algoritmer for læsning af direkte trykte koder er opgraderet, så der kan læses robust på selv svære overflader som eksempelvis er blanke eller nubrede.

Omkostningseffektiv idriftsættelse

Montagetilbehør til Lector61x byder blandt andet på Snap-in-samling på sekunder og hurtig integration i applikationen med automatisk setup funktion. Den indbygget IMU måler og rapporterer hældning og position, hvilket er nyttigt når man ønsker at give realtime feedback til PLC’en om at sensoren er blevet rykket, eller når man i service sammenhæng hurtigt skal udskifte eller idriftsætte en sensor.

Mere information

Kig forbi  Automatikmessen den 8.-10. september i Brøndbyhallen,  stand 1220

Ring: 4582 6400

-> Gå direkte i online produktkataloget

Skriv til: teknik@sick.dk