LBR radarsensor til niveaumåling i siloer op til 120 meter

LBR radarsensor til niveaumåling i siloer op til 120 meter. Radarsensorer med høj frekvens og dynamik gør overvågningen af niveauer i bulkmateriale mere pålidelig også i støvfyldte siloer.

Radarsensorer med høj frekvens og dynamik gør overvågningen af niveauer i bulkmateriale mere pålidelig. Med den nye SICK LBR SicWave-serie er målinger i støvfyldte siloer op til 120 meter høje mulige. Dette bliver stadig vigtigere, da nye siloer i industrien, men særligt inden for landbrug og cementindustrien bygges højere, ikke bredere.

Niveauet skal overvåges nøjagtigt for at sikre, at en silo ikke overfyldes, når der leveres materiale eller når den uventet løber tom under produktionen. En lang række radarsensorer bruges til dette formål. Ældre modeller når dog hurtigt deres målegrænser, hvis afstanden til produktet er for stor. Med deres højere radarfrekvens tilbyder den nye serie fra SICK mange flere muligheder for præcis niveaumåling, for eksempel i siloer i cementindustrien.

LBR er en 80 gigahertz radar: Dette er et reelt teknologisk fremskridt til radarovervågning i industrielle miljøer. Ældre modeller af radarsensorer fungerer normalt med 6 eller 26 gigahertz-frekvenser og meget større blændevinkler. Den høje frekvens af radarstrålerne, skaber enorme fordele ved måling i tanke og siloer. Frekvensen øges tredobbelt i forhold til ældre enheder, og det sikrer, at radarstrålens blændevinkel kun er tre grader ved en antennestørrelse på 80 millimeter. ”Det giver sensoren en mere fokuseret strålebane, der frigiver mindre energi til miljøet, og som også gør den meget mere pålidelig over for støvpartikler,” forklarer John Langsted, produktchef for instrumentering hos SICK Danmark.

Den kompakte byggeform med de små procesforbindelser og den fokuserede radarstråle gør det lettere at eftermontere de moderne radarsensorer. Det giver mere teknisk frihed, hvor man ikke skal foretage konstruktionsændringer i siloen eller i gang med dyre recertificeringer.

Sensorerne kan overvåges og serviceres eksternt over en afstand på op til 25 meter ved hjælp af en smartphone og det integrerede WPAN-interface. Dette er en reel fordel, når en sensor i en høj silo er installeret et meget svært tilgængeligt sted. Den praktiske dataforbindelse forbedrer ergonomien for brugeren og sparer frem for alt tid.

Generelt har niveauovervågning af bulkmaterialer sine udfordringer. Siloer kan være fugtige eller indeholde meget støv eller hårde materialer såsom grus, hvilket betyder, at sensorerne skal være meget holdbare. Den fritstående radar fra SICK fungerer pålideligt ved procestemperaturer mellem -40 og +200 grader Celsius og ved tryk mellem -1 og +25 bar. Virkelig bemærkelsesværdig i den nye serie er dynamikken – DC-værdien – som angiver, hvor godt materialet reflekterer radarstråler. Det betyder, at man nu kan måle niveauet af bulkmaterialer i siloen, der tidligere ikke var egnede til måling med radarteknologi.

Mere information
Ring: 4582 6400
-> Læs mere i online produktkataloget
Skriv til: teknik@sick.dk