Intelligente ladeløsninger til elbiler er fremtiden

Nye intelligente ladeløsninger fra Schneider Electric

Der kommer flere og flere elbiler i Danmark, og infrastrukturen kan ikke følge med. Det er et faktum, som vi skal forholde os til, mener Schneider Electric. Der er markant behov for smartere og mere tilgængelige ladeløsninger, som kan sikre en mere bæredygtig mobilitet og den grønne omstilling.

København 27. juni 2022 – Schneider Electric, den globale ekspert i energioptimering og digital transformation, optimerer og udvider nu deres sortiment af elbil-ladestandere og tilhørende løsninger for at imødekomme behovet for energieffektiv og bæredygtig elbilisme.

Danskernes elforbrug stiger kraftigt, fordi elektrificeringen af vores transport-, varme- og industriforsyning er blevet en central del af den grønne omstilling. I takt med at flere og flere bilejere vælger elbil, kommer der pres både på ladestandere og elnet. Det stigende energiforbrug og spidsbelastninger kræver intelligent styring, der både regulerer presset i dag, og fremtidssikrer forsyningen i morgen. Ifølge Schneider Electric skal løsningen findes i smarte lade-løsninger – både til virksomheder og privatpersoner:

Efterhånden som elbiler vinder større indpas på bilmarkedet, vil vores bygninger få en tilsvarende betydende funktion. For når elbiler bliver den dominerende transportform herhjemme, kører vi ikke længere en omvej for at lade op. Vi oplader der, hvor vi nu befinder os: I hjemmet, på kontoret, indkøbscenteret, butikker, restauranter og i parkeringshuse. Og skal bygningernes elinstallationer klare presset, kræver det, at vi enten tilfører flere ampere eller udnytter vores strøm intelligent,” siger Michael Olsen, eMobility Business Development Manager, Danmark, Schneider Electric.

Ifølge Schneider Electric vil 95 procent af opladningerne af de mange elbiler foregå ved kommercielle, industrielle bygninger, private boliger og beboelsesejendomme, og elbiler vil tegne sig for op til 40 procent af boligernes elforbrug.

Mød fremtidens ladeløsninger
Det optimerede sortiment fra Schneider Electric har ladeløsninger til ethvert behov. Fra den driftssikre og kompakte ladestander, EVlink Home der er nem at installere i fx sommerhuset og hjemmet, til totalløsninger til større bygninger, såsom kommercielle bygninger, parkeringshuse og beboelsesejendomme, hvor EVlink AC Pro-laderen kan kombineres med det load management system, EcoStruxure EV Charging Expert, der sikrer en smart og energioptimerende løsning.

Schneider Electrics intelligente Load Management System, EcoStruxure EV Charging Expert omfordeler belastningerne og fjerner behovet for at opgradere en transformer eller elektriske enheder i bygningen. Systemet fordeler således strømmen optimalt mellem bygning og ladestandere, hvilket betyder, at man undgår kritiske strømafbrydelser, og garanteres 99 procent oppetid. Systemet er samtidigt fremtidssikret, da det er let at udvide og koble flere ladestandere på, efterhånden som elbilparken vokser.

Med vores softwaresystem til ladestandere fordeles strømmen sikkert og intelligent, så både bygninger og ladestandere altid får den nødvendige strøm – til den bedste pris – med den eksisterende kapacitet. Udover at bygningsejere slipper for at købe endnu flere dyre ampere, for at imødekomme det øgede strømbehov fra elbilerne, undgås overbelastning af elnettet, der både er dyrt for pengepungen og klimaet,” siger Michael Olsen og fortsætter:

For at vi for alvor kan sætte skub i den grønne omstilling skal det være meget nemmere at lade sin elbil op i dag, uanset hvor man er henne. Med vores optimerede sortiment af ladestandere er målet, at det bliver langt mere attraktivt og bekvemt at køre elbil i Danmark”.

Kommende lanceringer:
Det nye sortiment udvides løbende, og inden for nær fremtid lanceres bl.a. følgende:

EVlink Home Smart: Intelligent lade-boks til hjemmet, der bl.a. kan forbindes med smart home-systemet Wiser, hvorfra strømforbruget i hjemmet kan styres og optimeres. Lanceres efteråret 2022.

EV Advisor: et administrationsmodul, der giver mulighed for bygningsejere selv at administrere større anlæg med funktioner såsom prissætning og brugeradministration. Det vil kunne integreres med både EcoStruxure EV Charging Expert og 3. part systemer. Lanceres i efteråret 2022.

EVlink Pro DC Lynoplader: lanceres i flere varianter med med op til 180 kW. Lanceres i 2023.

Om Schneider Electric
Schneider Electric blev i januar 2021 kåret til verdens mest bæredygtige virksomhed blandt mere end 8.000 nominerede på det internationalt anerkendte Global 100-indeks.

Vores formål er at gøre alle i stand til at få mest muligt ud af klodens energi og ressourcer, så vi kan forbinde udvikling og bæredygtighed. Vi kalder dette Life Is On. Vores mission er at være din digitale partner for bæredygtighed og effektivitet.

Vi driver den digitale transformation og muliggør de fuldt integrerede digitale ledelsesværktøjer og administrationsløsninger til bygninger, datacentre, infrastruktur, private hjem og industrivirksomheder. Dette gør vi muligt ved at integrere vores førende process- og energiteknologier, ”end-point to cloud” IoT produkter, styringsenheder, software og services.

Vi er den mest lokale af de globale virksomheder. Vi er fortalere for standarder og økosystem af partnerskaber, der er åbne, og som også brænder for vores værdier: Meningsfuldt, Inkluderende og Styrkende.

Læs mere om Schneider Electric her: http://www.se.com/dk/da/