IMB – I am Better – Induktiv i særklasse

 

IMB sensorfamilien er udviklet specielt, med fokus på lang levetid i ekstremt miljø. Således er placering i kolde omgivelser ned til -40 grader eller i varme maskiner op til 80 grader ingen problem
IMB er udviklet specielt til lang levetid i ekstremt miljø. 

Standard induktive sensorer får baghjul når den nyeste teknologi pakkes ind i suverænt hus.

>> Induktive sensorer må ofte overleve i alskens hårde miljøer. Oftest tages der ikke specielt hensyn til disse ”sensorverdens” små arbejdsmænd. De udsættes for svingende temperaturer, kemiske påvirkninger, slag og stød i masse vis og så forventer vi de holder i årevis.
Så det er på høje tid at der er en producent, som viser hvordan det skal gøres – så levetiden forbedres og den samlede omkostning falder som følge af nem montage, færre udskiftninger og stensikker detektion.

Kvalitet er en god investering
Brugere af induktive sensorer betragter ofte induktive sensorer som et standardprodukt, hvor kvaliteten ikke svinger fra den ene producent til den anden. I praksis er dette alt andet end korrekt, nyudviklede sensortyper har klare fordele, frem for konventionelle sensorer. Alvoren viser sig ofte først når den billige induktive sensor svigter, for her har den relativt billige sensortype stor indflydelse på maskiners funktionsevne. Derfor er det ofte en dårlig investering at købe dårlige kvalitet, mens det på den lange og mellemlange bane er en langt bedre investering, at benytte de bedste induktive på marked og undgå driftstop. Når det samtidigt er et faktum at prisen for disse to type kvalitet indskrænkes, skal der fremover ikke overvejes meget.

Ny teknik og nyt hus
Til at optimere funktions og levetid introducerer SICK nu, den hidtil bedste induktive sensor. Ved at anvende den samme suveræne chipteknologi som benyttes i SICKs optiske sensorer, løftes den elektriske del af sensoren til nye højder. Det er det, og et nyudviklet sensorhus, designet til at modstå maksimal mekanisk påvirkning, der giver IMB ekstrem lange levetider.

IMB – fjerner miljøpåvirkninger
Induktive sensorer i hårde miljøer stresses både mekanisk og elektronisk. IMB sensorfamilien er udviklet specielt, med fokus på lang levetid i ekstremt miljø. Således er placering i kolde omgivelser ned til -40 grader eller i varme maskiner op til 80 grader ingen problem. Udsættes sensoren for g påvirkning er grænsen hele 150 g, og således vil sensoren ikke mere være det svage led.
Ved udskiftning af sensorer ses påvirkninger af det mekaniske hus fra møtrikker der er blevet stammet alt for kraftigt ofte ved at huset er blevet trukket fra hinanden. IMB er designet i rustfrit stål og tåler hele 100 nm. De kan således stammes lige så meget som hjulmøtrikken på ens bil, og opnår samtidig korrosionsbestandighed samt kemisk modstandsdygtighed mod kølevæsker og skæreolier.

ASIC teknik
Normale induktive benytter konventionelle elektrisk kredsløb som modstande, kondensatorer og transistorer. SICKs egen udviklet ASIC er en IC kreds hvor alle elektriske komponenter og kredsløb er samlet i en enhed. Sensoren er så alsidig, at den kan specialtilpasses/programmes til den enkelte opgaver, hvor applikationsspecifikke funktioner og filtre, sikrer en robust løsning for hver eneste sensor. Det at udvikle en ASIC chip, der giver kunden mulighed for specialtilpassede løsninger, kan kun lade sig gøre når man som SICK producere millioner af sensorer.

Mere information

sick.dk/imb
RING: +45 4582 6400 | sick@sick.dk