Hjælp kunderne med at spare på strømmen

Med Schneider Electrics Resi9 PowerTag til Wiser® kan elektrikere hjælpe forbrugere med at spare på strømmen

Elektrikere kan nemt hjælpe kunderne med at få et overblik over elforbruget i hjemmet med Schneider Electrics Resi9 PowerTag til Wiser®. Ved at koble den lille, trådløse energimåler til eltavlen kan kunden følge sit elforbrug i realtid med den gratis Wiser smart home-app, og blandt andet blive opmærksom på, hvor og hvornår der kan spares på energien i boligen.   

Den 28. februar 2023 – Resi9 PowerTag til Wiser er verdens mindste, trådløse energimåler. Med de små ’tags’ kan elektrikeren gøre el-tavlen intelligent, så alle fejlstrømsafbrydere og automatsikringer i tavlen overvåges og måler belastning i energi(kW) og forbrug(kWh) helt præcist.

Den indsamlede data kommunikeres trådløst via en gateway til Wiser-app’en. Her kan man følge elforbruget i realtid, mens alarmer kan indstilles i app’en til at vise, hvis der sker udfald i forsyningen eller andre afvigelser fra normalt forbrug. Samtidig giver Wiser-app’en en energioversigt med en estimeret pris for det aktuelle elforbrug – en feature der i løbet af 2023 opgraderes til at trække live data direkte fra de aktuelle energipriser på Nord Pools el-børs.

Med ResiPowerTags får elektrikerne endnu en indgangsvinkel til at rådgive om de mange fordele ved det intelligente og energibesparende smart home, og hvordan eltavlen spiller en central rolle i fremtidssikringen af hjemmet. Den kompakte energisensor er nem at installere for elektrikeren og er næste skridt på vejen til at hjælpe kunden med at opnå større indsigt i hjemmets energiforbrug,” siger Martin Hannibal, der er Product Manager i Schneider Electric.

Elektrikerens vigtige rolle som lokal rådgiver
Landets elektrikere får i stigende grad en vigtigere rolle i den grønne omstilling. Ifølge en rapport fra TEKNIQ Arbejdsgiverne og Dansk El-Forbund[1] kræver helt op til 80 procent af den grønne omstilling og Danmarks ambitiøse klimamål for 2030, at el-branchen sættes i spil. Blandt andet med direkte rådgivning til forbrugerne om mere klima- og energibesparende løsninger.

Landets elektrikere spiller en afgørende rolle i at udrulle den grønne omstilling i de danske hjem og sætte skub i elektrificeringen, og med Resi9 PowerTag til Wiser  får de endnu et kort på hånden til at rådgive deres kunder om, hvordan de kan spare på energien. For eksempel når man er ude at installere en varmepumpe i et hjem, der i forvejen har Wiser-produkter, giver det god mening at rådgive om yderligere energioptimering af boligen med ResiPowerTag” siger Martin Hannibal.
I løbet af 2023 bliver det i energioversigten i Wiser smart home-app’en også muligt at se belastningen og forbruget på de enkelte forbrugsgrupper i tavlen.

Læs mere om Resi9 Wiser PowerTag til Wiser her og Wiser smart home-serien her.

Wiser fra Schneider Electric indeholder følgende løsninger og funktioner:

Wiser røgalarm
Wiser røgalarm giver ekstra tryghed i hjemmet – både som almindelig røgalarm, og når den integreres i dit eksisterende Wiser smart home-system. Integreres røgalarmen i Wiser smart home-systemet, sikrer den trådløse forbindelse mellem røgalarmen og Wiser gateway, at man både får en notifikation på mobilen og en akustisk alarm, når der registreres røg- eller varmeudvikling i hjemmet. Samtidig kan røgalarmen interagere med andre enheder i dit Wiser smart home-system og kan fx tænde al Wiser-tilsluttet lys i boligen ved en alarm.

Wiser udendørs IP-kamera
Med Wiser udendørs IP-kamera får boligejeren en intelligent løsning, hvor man både kan lytte til og tale med personer, som står ved indgangen til hjemmet. Det diskrete, brugervenlige kamera har adgang til internettet via WiFi, er let at sætte op og montere på en ydervæg og gør det helt enkelt at skabe tryghed i og omkring hjemmet døgnet rundt.

Wiser indendørs IP-kamera
Kameraet kan registrere og spore bevægelser i hjemmet 24/7, hvilket gør det muligt at fjernovervåge og skabe ro i sindet hos beboerne.

Wiser gateway
Wisers gateway udgør kernen i det intelligente hjem. Gatewayen samler data fra alle tilsluttede enheder og muliggør fjernbetjening. IP-gatewayen er baseret på den åbne protokol ZigBee 3.0, hvilket betyder, at Wiser-komponenter ikke er låst til Wiser-systemet, men kan integreres i andre smart home-systemer.

Wiser lysregulering
Lysreguleringen gør en lang række belysningsscenarier og skræddersyede stemninger mulige. Der kan for eksempel skabes en brugerdefineret lyssætning til at falde i søvn til eller personlige lysstier baseret på vaner og behov. Eksempelvis kan der gradvist aktiveres lys i gangen, i køkkenet og på børneværelset, når familiens yngste kommer hjem efter en skoledag. Det er ligeledes muligt at ændre på luxniveau for, hvornår lyset skal tændes, og installere rumfølere, der kun tænder for lyset, når der bliver detekteret aktivitet.

Wiser jalousistyring
Funktioner gør det muligt at åbne, lukke og programmere motoriserede gardiner og persienner via Wisers app. Dette kan hjælpe med at justere temperaturen, hvilket resulterer i energibesparelser. Gardiner og persienner kan ligeledes indstilles til automatisk at tilpasse sig daglige vaner og tidspunkter for solopgang og solnedgang.

Batteritryk
Giver mulighed for at tænde og slukke for enheder samt at etablere faste indstillinger uden brug af telefon eller app. Kan indstilles til at styre bestemte enheder for lysstyring og solafskærmning og at udløse bestemte scenarier.

Sensorer
Diverse sensorer fra Schneider Electric komplimenterer Wiser ved at gøre boligen yderligere intelligent via automatiserede funktioner og notifikationer.
Sensorerne inkluderer:

  • Vandlækagesensor
  • Bevægelsessensor
  • Vindues- og dørsensor
  • Temperatur- og luftfugtighedssensor

Smarte kontakter
Giver mulighed for på et centralt sted i hjemmet at slukke for al standby-strøm, som typisk udgør 10-15 procent af en gennemsnitlig families elforbrug. Kan ligeledes bruges til at betjene utilgængelige kontakter og lamper tilsluttet hertil og til at skabe en hjemmesimulering til brug, når hjemmets beboere er bortrejst. Derudover kan funktionen bruges til at fastsætte bestemte tidsrum, hvor børn kan bruge elektronik som tv og computer og til at slukke for eksempelvis et tændt strygejern på afstand eller at oprette en timer, så udvalgte kontakter selv afbryder.

Temperaturkontrol
Giver mulighed for at opretholde et behageligt indeklima ved løbende at følge med i temperaturforholdene fra radiatorer og gulvvarme. Med denne funktion kan man desuden tænde for varmen på afstand i for eksempel et sommerhus, inden beboerne ankommer.

Se flere Wiser-produkter her

Kundecase om Wiser kan downloades her. Det kan kopieres direkte ind på dit website via denne embed-kode:

Om Schneider Electric
Schneider Electric blev i januar 2021 kåret til verdens mest bæredygtige virksomhed. Det skete blandt 8.080 nominerede på det internationalt anerkendte Global 100-indeks. Vores formål er at gøre alle i stand til at få mest muligt ud af klodens energi og ressourcer, så vi kan forbinde udvikling og bæredygtighed. Vi kalder dette Life Is On. Vores mission er at være din digitale partner for bæredygtighed og effektivitet.

Vi driver den digitale transformation og muliggør de fuldt integrerede digitale ledelsesværktøjer og administrations-løsninger til bygninger, datacentre, infrastruktur, private hjem og industrivirksomheder. Dette gør vi muligt ved at integrere vores førende proces- og energiteknologier, ”end-point to cloud” IoT produkter, styringsenheder, software og services. Vi er det mest lokale af de globale virksomheder. Vi er fortalere for standarder og økosystem af partnerskaber, der er åbne og, som også brænder for vores værdier: Meningsfuldt, Inkluderende og Styrkende.

Læs mere om Schneider Electric herhttp://www.se.com/dk/da/

[1] *Kilde: Valcon-rapport, marts 2022, fra TEKNIQ Arbejdsgiverne og Dansk El-Forbund.