HI 2023: 40 år med overspændingsbeskyttelse

Phoenix Contact er en af verdens førende producenter af lynstrømsafledere (transientbeskyttelse) og komponenter til overspændingsbeskyttelse – og har været det i 40 år.

Phoenix Contact udviklede sin første beskyttelsesenhed til signalgrænseflader tilbage i 1983. Virksomhedens historie med overspændingsbeskyttelse startede med udviklingen af UFB overspændingsbarrierer. Allerede dengang var disse komponenter i stand til at begrænse støj forårsaget af induktive og kapacitive koblinger i signallinjer. Blot to år senere blev de første beskyttelsesenheder til netforsyningsbeskyttelse introduceret. Valvetrab, Plugtrab og Termitrab er produktnavne, som stadig findes i produktprogrammet. Teknologien i disse produkter er altid blevet tilpasset til tidens krav. I 1993 blev de første gnistgab udviklet, som var i stand til sikkert at håndtere den enorme energi i lyn. Nu – flere udviklingstrin senere – er selv lynstrømsaflederne (transientbeskyttelse) små og kraftige og overgår tydeligt de første gnistgab hvad angår performance. Samtidig er den totale bredde blevet reduceret mange gange.

I dag tilbyder Phoenix Contact en egnet løsning til alle applikationer. Et dedikeret team, grundlæggende research i virksomhedens eget højspændingslaboratorium og på universiteter samt deltagelse i forskellige komiteer har banet vejen til at blive teknologisk førende inden for overspændingsbeskyttelse og lynstrømsafledere. Men vigtigst af alt: systemer, bygninger og komponenter er beskyttede.

Oplev vores løsninger inden for overspændingsbeskyttelse på HI 2023, stand E4040.

Mere information om overspændings- og lynbeskyttelse