FTMg 4-in1 flowmåler giver store energibesparelse

FTMg termiske flowmåler måler gas/luftflow, tryk og temperatur og beregner derefter de kombinerede værdier for at detektere lækager i pneumatiske systemer og overvåge trykluftens energiforbrug i realtid. Hør mere på J7134 til Foodtech

>> Energieffektivitet spiller en stadig vigtigere rolle i fabriksautomatisering. SICK reagerer på denne udvikling og lancerer FTMg, en multifunktionel flowsensor til komprimeret luft/gas, der pålideligt viser tre parametre på én gang ved at måle flow, tryk og temperatur. Med Ethernet og IO-Link interface er flowsensoren forberedt til fremtidens udfordringer. Der spares penge på grund af den forbedrede energistyring takket være pålidelig detektion af lækager.

Den nye FTMg flowsensor fra SICK registrerer ikke-ætsende gasser med et ekstremt højt effektivitets- niveau samt højt måledynamik og lavt tryktab.  Flowsensoren måler gasflow, temperatur såvel som procestryk. Dette resulterer i mærkbare besparelser både i installation og vedligeholdelse. Sensoren skiller sig ud ved det lette og kompakte design, og er derfor ideel til installationer, hvor pladsen er trang. Sensoren leveres i versioner med rørdimensionerne DN15, DN20 og DN25.

Lækage detektion
Hvis du bruger et energisystem i henhold til DIN EN 50001, kan du overvåge dit energiforbrug og dermed skabe endnu mere gennemsigtighed. Den integrerede dataovervågning i flowsensoren, lagrer data i op til syv dage, hvilket gør det nemt at identificere selv de mindste lækager og lokalisere udsædvanlige tryktab i pneumatiske systemer. Måledata vises som et diagram med flade eller stejle trykkurver på flowsensorens OLED farvedisplay, så det altid er let at tolke og analysere driftsforhold helt korrekt.

Udover besparelserne ved at detektere lækage, er det indsnævrings-fri design af FTMg en garanti for lavt tryktab, som samlet set sikrer en billig drift af pneumatiske drev, da det garanterer næsten tabsfrit flow af gasser gennem sensoren.

Interface til PLC og cloud
FTMg flowsensoren leveres i versioner med enten IO-Link eller Ethernet interface. De data der sendes af sensoren, kan tilgås via IO-Link eller med digitale og analoge signaler og kan bruges på en pc, en mobil enhed (TDC) eller direkte via en PLC-styring. Brugeren ser med det samme, om systemerne fungerer uden fejl, eller om der forekommer afvigelser. Alle måledata kan transmitteres. En integreret webserver muliggør nem betjening via pc og standardbrowser eller forbindelse til en sikker cloudløsning. Ethernet PoE sensoren leverer også data via OPC UA- og MQTT- interface.

Mere information

Ring: 4582 6400

> Se alle typerne og meget mere

Skriv til: teknik@sick.dk