Fremtidens smarte maskinstyring er landet

Load management-løsningen TeSys island fra Schneider Electric giver helt nye muligheder i designet, vedligeholdelsen, driften og overvågningen af maskiner.

Danske maskinbyggere og virksomheder inden for produktion får nu et helt nyt digitalt værktøj, der kan sende dem langt ud ad vejen mod industri 4.0. TeSys island, som Schneider Electric netop har lanceret, er en fuldt digitaliseret load management-løsning, der får maskiner til at køre smartere og mere pålideligt.

”Effektiviteten og dermed prisen er et afgørende konkurrenceparameter for danske produktionsvirksomheder. TeSys island er fremtidens produkt inden for intelligente motorstartere, fordi det giver nye muligheder for at designe og kommunikere med maskiner på et helt andet niveau end i dag, hvilket har betydning for oppetiden og vedligeholdelsen,” siger Thomas Kvist, der er produktchef i Schneider Electric Danmark.

Med TeSys island samler man en ø af op til 20 forskellige moduler afhængig af behov med hver deres funktion, som for eksempel kan være registrering af energiforbruget, antallet af cyklusser og alarm settings.

TeSys island er særligt relevant for virksomheder, hvor processer kører 24/7, og hvor man er afhængig af data. Det kan i Danmark være procesvirksomheder med produktions- eller samlebånd og forsyningsvirksomheder som vandcentre, der håndterer drikkevand og spildevand.

Design og simulering samlet ét sted
Blandt de mange fordele ved TeSys island er, at hele design- og simuleringsfasen af maskinerne sker online i et avanceret men intuitivt værktøj, der tager højde for alt fra den temperatur, motoren skal arbejde under, til styretavlens design og opbygning. Det gør det langt hurtigere at få en ny maskine i drift.

”Frem for som hidtil selv at skulle foretage beregninger og finde installationsløsninger i forskellige programmer, giver TeSys island mulighed for at køre hele design- og simuleringsfasen i én applikation i skyen. Så time to marked bliver reduceret, fordi design og implementering bliver speedet op. Og når man sidenhen har installeret motoren, er man ’connected’ og har mulighed for at trække alle informationer fra motoren ind i online-værktøjet,” siger Thomas Kvist.

Det betyder for eksempel, at man i langt højere grad kan forhindre motorstop og dermed nedetid, og samtidig spiller TeSys island sammen med den samlede portefølje af løsninger fra Scheider Electric, herunder den nye PLC ’M262’, der kan sende krypteret data direkte i skyen, og EcoStuxure Machine Advisor, der giver et visuelt overblik over maskinens performance. Den data kan tilgås fra for eksempel en smartphone.

”Det er motorbeskyttelse og -overvågning på et helt nyt niveau. Du kan få alle de informationer ud, der er behov for. Ikke på mindst vedligehold- og service-intervaller, men også på alarmer, så en motor for eksempel kobler ud, hvis noget har sat sig fast, eller den er overbelastet. Derved indikerer den, når et filter skal skiftes. Det hele er integreret i én samlet løsning,” siger Thomas Kvist.

Kan klare langt højere belastning
En anden betydelig fordel er, at TeSys island-systemet kan håndtere belastninger fra motorer og andet på op til 80A eller 37kW.

”Det er helt unikt, at man nu kan samle hele applikationen i en løsning frem for i 2-4 produktserier, og man kan reducere antallet af komponenter betydeligt,” siger Thomas Kvist fra Schneider Electric Danmark.

Kundefordele

  • Med TeSys island kan maskiner designes intuitivt ét sted. Det betyder markant hurtigere time to market.
  • Adgang til en lang række data om motorers energiforbrug, belastning, behov for vedligehold etc.
  • Forbedret ydeevne og oppetid.
  • Det hele kan styres via en smartphone, tablet eller laptop.
  • Systemet kan håndtere motorer og elektriske belastninger på op til 80A (AC1) eller 37kW/40hp på 66A (AC3).
  • Sammensæt op til 20 moduler og 1 bus coupler.
  • En mere omkostningseffektiv løsning til motorstyring, der kan sammensættes til den enkeltes behov.
  • Ved at kombinere TeSys island med M262 PLC og EcoStuxure Machine advisor får man en sammenhængende IoT-løsning.