Førsteklasses sensor til berøringsfri måling af hastighed og længde

SPEETEC registrerer bevægelse berøringsfrit og har ikke behov for skala- eller målemærker. Den måler hastighed, længde og retning på næsten enhver overflade med den højeste præcision.

Det er den første sensor med klasse 1 lasersensor, hvilket gør den økonomisk attraktiv i forhold til at måle på fx baner eller materialer skåret efter præcise længder ned til 4 µm.

Den prisbillige klasse 1 laser og en præcis overflademåling til proceskontrol og kvalitetsinspektion, gør sensoren oplagt til trykning, tekstiler, dækproduktion eller produktion af byggematerialer. Klasse 1 er en øjensikker infrarød laser. Der er derfor ikke behov for specielle beskyttelses- eller sikkerhedsforanstaltninger, som ellers kræves af mange konventionelle hastighedsmålere.

SPEETEC bruger Laser Doppler-princippet til at måle direkte på materialets overflade. Sensoren håndterer hastigheder mellem 0,1 og 10 m/s med en gentagelsesnøjagtighed på 0,05%. ”Typisk tjener investeringen sig hjem på under 12 måneder på grund af bedre processtyring,” udtaler Klaus Dam-Andersen – SICK’s produktchef for bevægelsessensorer i Danmark.

Det berøringsfrie måleprincip betyder, at SPEETEC kan bruges, hvor et målehjul i kontakt med underlaget aldrig ville kunne give helt pålidelige resultater. Sensoren sikrer, at der ikke er nogen fare for beskadigelse af materialet, hvilket er vigtigt for eksempel ved sarte, glatte eller bløde materialer såsom ekstrudering eller tekstiler.

Der er ikke behov for målemærker eller skalaer på selve materialet. I modsætning til et målehjul, hvis måleresultater kan skride over tid på grund af slid på materialets overflade, forringes SPEETECs berøringsfri målefunktion ikke, så vedligeholdelse og nedetid reduceres.

”Selv når man måler med SPEETEC på materialer med udfordrende overflader, som stærkt reflekterende, mørkesort eller ujævne overflader, har vi set præcise målinger. SICK forventer at se SPEETEC blive installeret for at øge proceshastigheder i applikationer, hvor roterende encodere eller målehjul vil være tilbøjelige til unøjagtighed på grund af materialets glidning” – udtaler Klaus Dam-Andersen.

Det robuste sensorhus er bygget til langvarig brug, mens den lette installation ikke kræver nogen kalibrering. Laser Doppler-målingen konverteres automatisk i sensoren til TTL / HTL-signaler, der er identiske med dem fra en inkrementel encoder, så signalerne let kan integreres i maskinstyringssystemet.

SPEETEC forbedrer produktiviteten og understøtter reduktion af materialeforbrug.

Mere information

Ring: 4582 6400
-> Læs mere i online produktkataloget
Skriv til: teknik@sick.dk