Én flowswitch, to målinger – til alle typer væsker

Den smarte tørløbsbeskyttelse af pumper

Den nye FTS flowswitch giver flowovervågning og temperaturmåling i en enhed, hvilket gør den til en ideel løsning, hvor der er behov for begge dele.

>> Kombinationen af flow- og temperaturmåling kan med fordel anvendes til f.eks. pumpebeskyttelse, overvågning af køle- og smøremidler, rengøringsmidler i industrielle vaskemaskiner, oliestrøm i hydrauliske systemer eller CIP-renseanlæg.

Switchen arbejder ved procestryk op til 100 bar med flowhastigheder op til 150 cm/s, og har er en temperaturføler med et temperaturområde på -40 °C … +150 °C.

Med to digitale udgange og IO-link interface overvåger FTS de målte værdier og sender disse til en styring, så snart en indstillet grænseværdi nået. FTS sensoren er forhåndsoptimeret til vand og olie, hvilket forenkler og fremskynder idriftsættelse af de to mest gængse medier, selvom næsten alle væsker kan kalibreres hurtigt og nemt.

Sensoren findes i to varianter. Den ene er industrielt designet med et OLED-display og betjeningsknapper, der gør det nemt at ændre parametre. Displayet kan drejes 180 grader så man altid let kan se status direkte på sensoren. Den anden variant har et hygiejnisk design med et robust hus i rustfrit stål, som beskytter sensoren under rengøringsprocesser, så den kan modstå CIP / SIP-forhold.

I begge varianter kan man indstille parametre via IO-Link adgang. SICKs gratis Sopas-software giver et godt overblik i forhold til hvad sensoren ser og gør det i det hele taget let at finjustere sensoren.