Phoenix Contact A/S

EMC-fri dataoverførsel med Ethernet mediekonverter

Med den nye mediekonverter FL MC EF 660 SCRJ fra Phoenix Contact er det nu også muligt at bruge HCS/PCF lyslederteknologi.

Den optiske dataoverførsel via lysleder er fri for elektromagnetisk støj og yder komplet elektrisk isolation på netværket. Derfor passer den godt til Ethernet opgaver i industrien, hvor data skal overføres over kortere afstande.

SC-RJ stikket, der er specifikt udviklet til PROFINET, gør det muligt selv at montere det uden specialist kendskab. Enhederne, som er overførselstransparente, har en kort forsinkelsestid (latency) på 60 ns. Det er især en fordel i tidskritiske Ethernet protokoller. Udover flere diagnose LED’er har mediekonverterne LFPT (Link Fault Pass Through) funktion. Det sikrer permanent overvågning af tilslutningen. Hvis et link tabes, kan redundansmekanismerne omgående aktiveres på samme måde som ved en ren RJ 45 forbindelse. Den integrerede lyslederdiagnose indikerer lyslederforbindelsens kvalitet på fronten af modulet ved hjælp af et LED søjlediagram. Derudover har modulet to potentialefri udgange for at give fejlmeddelelse til plc’en ved fejl eller for lav systemreserve (dårlig forbindelse på fiber).

 

Læs mere om mediekonvertere til Ethernet