Effektiv maskindrift med SICKs nye sikkerhedsPLC

Flexi Compact er den nyeste sikkerhedsPLC fra SICK. Med Flexi Compact får du fordel af nem konfiguration og idriftsættelse, effektiv maskindrift, med hurtig vedligeholdelse og diagnostik

Den modulære hardwareplatform muliggør integration på en fleksibel, applikationstilpasset og omkostningseffektiv måde. Flexi Compact består af en central processer (CPU) integreret med 32 I/O, systemet kan udvides med op til 12 I/O-moduler samt en gateway. Det nye husdesign, med   tilslutningsstik fra fronten af modulerne, giver en høj fleksibilitet ved installation og udbygning af systemet. Med det kompakte design opnår man en stor fleksibilitet selv i meget kompakte styringer. CPU’en har en bredde på 46,2 mm og I/O modulerne har en bredde på kun 14 mm.

Flexi Compact kan bestykkes med to forskellige processorer, CPUc1 og CPUc2. For begge CPU’er gælder det, at de er forsynet med 32 I/O hvoraf der er 20 sikre indgange, 4 sikre udgange samt 8 testpulser der også kan konfigureres som ikke-sikre udgange til f.eks. diagnose. Tilgang til CPU’erne sker via den indbyggede SmartPlug, der også fungerer som sikkerhedscontrollerens hukommelsesstik. SmartPlug har en USB-forbindelse for tilslutning af sikkerhedscontrolleren til en computer. CPUc2 har yderligere et TCP/IP-konfigurations- og datainterface, via Modbus® TCP og SLMP, hvor man har mulighed for at sende/modtage konfigurationer, samt udlæse diagnose fra hele systemet.

Af de tilgængelige I/O moduler, kan nævnes XTDO1, der er et kombineret ind- og udgangskort med henholdsvis 8 sikkerhedsindgange og 8 digitale sikkerhedsudgange. XTDI1 har 8 digitale sikkerhedsindgange og 8 testudgange, der kan konfigureres til ikke-sikre indgange. Frontstikket på modulerne kan kodes og dermed låses til det enkelte modul, hvormed man forhindrer, at frontstikkene og dermed modulerne blandes sammen. Alle de sikre ind- og udgange lever op til SIL3 (IEC 61508), SILCL3 (IEC 62061) eller PL e (EN ISO 13849).

Til sikkerhedssystemet findes der et antal feltbusser. Ud over den Modbus® TCP som CPUc2 leveres med kan man pt. vælge imellem 2 gateways; EtherCAT® og PROFINET. Med feltbusserne opnår man mulighed for at få en høj diagnostisk, samt mulighed for at tilgå systemet via en fjernopkobling. Gatewayene har et display hvorfra man har mulighed for udlæsning af system-, projekt- og diagnostisk information. Herudover er det muligt at konfigurere IP adresser, og at aktivere eller deaktivere alarmer.

 

Safety Designer gennemprøvet og gratis

Systemet opsættes med Safety Designer, der er et freeware programmeringsværktøj, der dels anvendes til konfiguration, programmering og dels for dokumentation af hardwaren, softwaren og validering, for den enkelte applikation.

Safety Designeren er bygget efter ”Drag and Drop” princippet. Det er ikke kun enkelt at konfigurere applikationen men efterfølgende også let at ændre på konfigurationen. Man starter med at vælge den nødvendige hardware med tilhørende ind- og udgangselementer såsom nødstop, lågeswitche mfl. Til sidst laver man den nødvendige applikationslogik der testes, såvel offline, som online. Hele systemet valideres, hvorefter systemet fungerer som et færdig valideret sikkerhedssystem.

Mere information
Ring: 4582 6400
-> Læs mere på sick.dk//flexicompact
Skriv til: teknik@sick.dk