Det rigtige kabel og korrekt montage sikrer lang holdbarhed i hårde miljøer

Vælger du det rigtige kabel med de rette stik og monterer dem efter forskrifterne, får du mange års uafbrudt produktion. For rengøringsintensive miljøer er korrekt tilspænding med momentnøgle afgørende.

 

>> Anvend altid fødevaresensorer i rustfrit stål ASI 316L (V4A/1.4404), f.eks. G6V eller W4V, som har M12-stik på huset og benyt hertil fødevarekabler som passer til miljøbelastningen.

 

Kabelmateriale 

Til rengøringsintensive applikationer med rengøringsmidler, temperaturskift pga. varmt vand og højtryks påvirkning, anbefaler vi standard fødevarekabler, som typen DOL-1204-G05MNI.

Såfremt der derudover er myre-,mælkesyrerbakterier eller brintoverilte H202 til stede, skal man skifte til kabler af polypropylen, f.eks. DOL-1204-G05MRN, fordi de  ikke nedbrydes i dette miljø.

 

Stiktype

M12 stikket er M8 stikket klart overlegent. Den har en pakning med langt større overflade og har flere rynker i gevindet, hvilket minimerer trykpåvirkning på pakning.

Fødevaresensorer med M12 stik på huset og tilsvarende fødevarekabler er den mest robuste løsning.

 

Spændes med momentnøgle

Alle stik har fra producentens side en anbefalet tilspændingsmoment, som sikrer at O-ringe og andre pakninger fungerer optimalt. Ved for svag tilspænding svækkes modstandsdygtigheden mod vandtryk og ved for høj tilspænding kan pakning tage skade. Derfor er det vigtigt at sikre sig, at alle stik spændes med korrekt indstillet momentnøgle.

For SICK kabler gælder det, at almindelige kabler og almindelige fødevarekabler (MNI) med M12 stik spændes med 0.6 Nm. For specielt fødevarekabel (MRN) til f.eks. mejerier er moment 1.0 Nm. Der kan bestilles korrekt momentnøgle sammen med levering af stik/kabler.

 

Udskift hele kæden:

Hvis en sensor holder op med at virke og stikket er intakt kan sensoren udskiftes direkte. MEN har sensoren fået ødelagt sine stikben på grund af vand i stikket SKAL både sensor og stik/kabel skiftes. Monteres en ny sensor på et stik, som indeholder vand eller rengøringsmidler nedsættes levetiden, nogle gange til uger.