Den nye problemløser-sensor

PowerProx sensorer er både hammeren og skruetrækker i din værktøjskasse. De løser de sværeste opgaver og med den nye lille WTT4 er der altid montageplads nok på maskinen og stor ydeevne

Som automationsteknikker møder man nogle gange opgaver, som bare ikke kan løses med almindelig optisk sensorteknologi. Lange afstande, skiftende overflader, vinkler, folieomviklede emner eller små indbygningsmål giver så store udfordringer, at løsningen ikke fungerer robust i den virkelige verden.

Det er baggrunden for, at man har behov for en optisk sensortype, som bare slår ethvert søm i eller passer i en hver skruekærv – billedligt talt. Til disse udfordrende opgaver er PowerProx sensorserien ofte den perfekte problemløser. Siden den første version blev lanceret for et par år siden er mangfoldige løsninger blevet løst med robust og overbevisende resultat.

PowerProx bygger på Time-of-flight som er et optisk radar princip (Lidar) og benytter lysets hastighed til at måle afstanden til emnet. Teknologien giver høj lyseffekt og derved kan man være sikker på robust detektion selv på store afstande og samtidigt undertrykke ethvert emne i baggrunden.

Sensortyperne WTT280 og WTT12 er ofte benyttet i produktioner, hvor medarbejdere er iført sikkerhedsveste med refleksbånd. Disse refleksbånd giver ofte almindelige fotoceller kvaler og resulterer i uhensigtsmæssig aftastning og maskinstop eller i direkte havari. I f.eks. træindustrien har det været nødvendigt at skifte eksisterende sensorer ud til typer som undertrykker baggrunden 100%.

Med de to sidste nye produktvarianter, WTT2 og WTT4, kan teknologien indbygges i selv de mindste installationsforhold. På trods af sin størrelse som en sukkerknald, har WTT4 en imponerende rækkevidde på 1,3 meter samtidig med, at den pålideligt undertrykker enhver uønsket baggrund.

 

Undertrykker LED og sollys

I den moderne produktion benyttes lyskilder som LED og bygninger forsynes med større vinduer for at skabe bedre arbejdsmiljø. Dette udfordrer dog ofte ældre optiske sensorer og derfor er WTT4 sensoren, der undertrykker omgivene lyskilder, den naturlige problemløser. Undertrykkelse af fremmedlys går hånd i hånd med en detekteringsevne, der sikrer nøjagtig registrering af selv dybsorte emner, som reflekterer helt ned til 2% lys. Normale diffuse sensorer kan kun registrere emner ned til 6%.

 

Mere information

Kig forbi til Automatik messen 8.-10. september i Brøndbyhallen, stand 1220

Ring: 4582 6400

-> online produktkatalog

Skriv til: teknik@sick.dk