Den induktive IMB-sensor – mester i det ekstreme

 

Landbrugsmaskiner udsættes for ekstreme situationer, der kræver en høj grad af robusthed for at klare dem. Kun den seje er godt kørende. Her yder de induktive IMB-sensorer et væsentligt bidrag. Med et pålideligt hus af rustfrit stål, specielle tætninger, nyeste ASIC-teknologi fra SICK og et på markedet hidtil uset temperaturområde sikrer de processtabilitet – også under vanskelige forhold – og dækker en mangfoldighed af anvendelser.

>> Induktive nærhedsfølere fra SICK trodser isnende kulde og høje varmegrader og arbejder også pålideligt ved store vibrationer. Helt uden problemer modstår sensorerne både den hyppige kontakt med vand og aggressive olier. Når man sætter hårdt mod hårdt, leverer de induktive nærhedsfølere fra SICK topydelser.
Sensorerne udmærker sig ved deres høje forarbejdningskvalitet, den lange levetid og den ekstreme robusthed. Moderne ASIC-teknologi sikrer maksimal præcision og pålidelighed af performance. Detektion af metalliske objekter sker helt berøringsløst via et højfrekvent elektromagnetisk kraftfelt. Den induktive IME-sensor fra SICK har allerede etableret sig som en økonomisk norm i industrien
 
Robusthed er alfa og omega
Det, som IME påbegyndte i det små inden for fabriksautomationen, fortsætter den nye produktfamilie af induktive IMB-sensorer nu i stor skala – med en kombination af egenskaber, der tilpasser sensoren specielt til udfordringerne i den mobile automation udendørs. Denne vifte af egenskaber omfatter udover pålidelige huse af rustfrit stål også selvlåsende møtrikker med O-ringe til beskyttelse mod ydre påvirkninger. Dertil kommer det på markedet enestående temperaturområde fra –40 °C til +100 °C, som IMB’en kan anvendes i. Den er rustet til alle eventualiteter: Den trodser ekstreme temperaturer og vejrforhold, er ufølsom over for smøremidler, olier og gødningsstoffer – og urokkelig over for mekaniske belastninger.
Præcis processtyring
I praksis klarer talrige sensorer det komplekse spektrum af detektions- og positioneringsopgaver – f.eks. anvendes op til 30 induktive IMB-sensorer i en ballepresse. Indtil halm er blevet presset til baller, er der nemlig brug for mange procestrin, som IMB’en overvåger – fra områderne forpresning over pressekammeret til hovedpressen.  Derudover overbeviser IMB’en med funktioner fra akselovervågning til positionsforespørgsel om samtlige dynamiske komponenter og slutpositioner.
Ved alle opgaver viser IMB’en konsekvent sine egenskaber: Store og meget præcise tasteafstande sikrer præcis processtyring. Takket være det stabile hus med den lange levetid reducerer den induktive sensor maskinernes stilstandstider, hvilket bl.a. er vigtigt i høstens travle perioder. Visuel justeringshjælp, selvlåsende møtrikker og individuelt projekteret tilslutningsteknik sikrer hurtig og nem installation af sensoren på stedet. Ikke mindst kan IMB’en verden over fås med kort varsel ab lager, og sensoren kræver kun lidt vedligeholdelse. Alt sammen noget, der gør IMB’en til den perfekte løsning for mange automationsapplikationer.

Mere information

Tlf. :   +45 4582 6400  |  Email:  sick@sick.dk
Onlinekatalog: > IMB
Få seneste nyheder, praktiske applikationer, produktlanceringer, messer og events -virksomhedsnyheder.
Nyheder direkte i indboksen: Nyhedsbrev
Følg SICK A/S på Linked-in