Beckhoff øger sin omsætning til 1,182 mia EUR

  • Første årsomsætning over 1 mia euro

  • Virksomheden er fortsat på en dynamisk vækstrejse

  • Udfordringer på grund af materiale knaphed og coronapandemien

  • MX-system revolutionerer automationsbranchen

Hans Beckhoff, grundlægger og ejerleder af Beckhoff Automation

 

2021 blev det første år med en omsætning på over 1 mia euro.

Vi kan nu lægge 2021 bag os som et succesfuldt og samtidig meget udfordrende regnskabsår. For første gang i virksomhedens næsten 42-årige historie runder den tyske specialist inden for automationsteknologi en omsætning på en mia. euro. Med et samlet resultat på verdensplan på 1,182 mia euro øger virksomheden sin omsætning med ca. 28% i forhold til året før. ”Det er et rigtig godt resultat, som vi er meget stolte af”, udtrykker den tilfredse direktør og indehaver Hans Beckhoff. Virksomheden kunne notere en hidtil rekordstor ordreindgang. ”Vi havde sidste år godt kunne lægge mere til, men mangel på komponenter og også vores egen kapacitet satte nogle steder sine begrænsninger”, forklarer Hans Beckhoff om den anspændte situation i mange dele af industrien.

 

Virkelig god forretningsudvikling i Europa og resten af verden.

”Med en eller to undtagelser havde vi i alle lande med egne datterselskaber en tocifret vækstrate”, opsummerer den indehavende direktør. Han forklarer, ”vores to største datterselskaber i Kina og USA har haft en kraftig tocifret vækst”.

Automationsbranchen oplever i hele verden et reelt boom i øjeblikket. Behovet overstiger simpelthen leverandørernes produktionskapaciteter, som ydermere er blevet svækket af den globale pandemi. Det viser sig hos Beckhoff især på manglen på halvledere såvel som på manglen på elektroniske komponenter. ”Denne flaskehals vil fortsætte ind i 2022”, forudsiger Hans Beckhoff og uddyber ”derfor skal vi alligevel forberede os på bedre forsyninger af råmaterialer for at kunne levere vores kundeordrer hurtigst muligt. Af den årsag arbejder vi intensivt på udvidelse og optimering af vores samlede kapacitet – fra administration over udvikling og til produktion”.

 

Udvidelse af virksomhedens infrastruktur

Den hastige og dynamiske vækst stiller teknologivirksomheden overfor store opgaver. Således er både produktionskapaciteten og medarbejderstaben blevet udvidet. Frem mod midten af 2022 vil Beckhoff have udvidet sin produktionskapacitet i Tyskland med over 50% i forhold til starten af 2020.

 

MX-System revolutionerer den traditionelle eltavle

I det forgangne år har Beckhoff lanceret adskillige ny- og videreudviklinger af deres eksisterende produktfamilier inden for industri-pc´er, i/o´er, drive teknologi og automations software. Med introduktionen af deres MX-System præsenterede virksomheden automationsverdenen for en banebrydende revolution og udvidede sin portfolio med en helt nyt produktkategori. ”MX-Systemet er et modulært automationsværkstøj. Samtlige funktioner som hidtil blev gemt i kontrolkabinettet, kan nu ganske enkelt ved hjælp af tilsvarende moduler monteres direkte på en bagplade. Systemets robuste design gør det muligt at montere det direkte på maskinen uden behov for tavler. Plug-and-play systemet er en revolution inden for elkomponenter og vil ændre automatisering for altid”, forklarer Hans Beckhoff.

Han fortsætter: ”Vores MX-System passer perfekt til maskinbyggeri – men også i procesteknik, måleteknik osv. giver systemet markante fordele for brugeren. Hvor som helst det handler om elektrisk energi og intelligens vil MX-systemet have store fordele!” Udover at spare plads er designet, konstruktionen og installationen også forenklet: ”F.eks. et kontrolkabinet, der før tog 24 timer at samle, kan tiden nu reduceres til blot en times modulmontage”, fortæller Hans Beckhoff, der oprindeligt startede sin virksomhed i de tidlige 1980´ere med konstruktion af kontrolkabinetter som sit kerneprodukt.

 

Medarbejdere

Antallet af medarbejdere stiger stadig

I det forgangne regnskabsår har Beckhoff ansat mere en 500 nye medarbejdere på verdensplan. Dermed beskæftiger familievirksomheden pr. marts 2022 5.000 medarbejdere. ”At have kompetencerne internt i huset er et vigtigt succeskriterie for os”. Beckhoff fremstiller komplekse high-tech produkter, som bliver udviklet af mange kloge hoveder i fællesskab her i virksomheden”, siger Hans Beckhoff som forklaring på det forholdsvis høje antal på 1900 ingeniører i medarbejderstaben.

Han tilføjer desuden: ”Hos Beckhoff siger vi, at ingeniører skal redde verden!”. Det er vores opgave at udvikle produkter og at automatisere produktionsprocesser, så man forbruger mindre råmateriale og energi. Hvert år skal effektiviteten og produktiviteten øges, så det verdensomspændende ønske om mere velstand kan ske på en bæredygtig måde.”

Beckhoff har siden 1980´erne uddannet unge mennesker inden for 8 forskellige industrielle og kommercielle erhverv for at sikre en veluddannet medarbejderstab i fremtiden. Siden 2010 har hightech-producenten desuden satset på at integrere den akademiske uddannelse i de praksisorienterede studier i samarbejde med Fachhochschule Bielefeld på Campus Gütersloh.