Alt-i-en løsning til anvendelse i periferien

Betjeningsløsninger direkte på maskinen med state-of-the-art design er en integreret del af fremtidens løsninger fra Phoenix Contact

Ganske enkelt kommunikativ og pålidelig

Industri-pc’er er uundværlige i fabriksautomation. I en tid med øget digitalisering håndterer de en række opgaver. Derfor er det vigtigt, at komponenterne hurtigt kan installeres, betjenes og udvides, understøtter state-of-the-art (kommunikations-)teknologier og fungerer pålideligt under barske betingelser – præcis som AIO produktserien fra Phoenix Contact gør.

Stillet overfor de konstante udfordringer med Industrie 4.0 er virksomheder på udkig efter egenskaber, som vil få deres maskiner og systemer til at skille sig ud fra løsninger fra konkurrenter på markedet. Derudover skal koncepter være i stand til hurtigt og enkelt at blive integreret i eksisterende produktionssystemer. Mange producenter har identificeret optimering af betjeningsterminalerne som et muligt udgangspunkt for at overkomme de store udfordringer, f.eks hvad angår dataoverførsel i gigabit størrelsen eller anvendelse af Profinet protokoller til kommunikation. Derudover skal display og kontrolelementer kunne arrangeres fleksibelt, kunne udvides og samtidig være i stand til at modstå barske, industrielle omgivelser. Hardware og software skal designes omkostningseffektivt og fungere pålideligt. Sidst, men ikke mindst, er der behov for en tydelig, struktureret og intuitiv visualisering, så håndtering og træning kan holdes enkel. Derfor tilbyder Phoenix Contact industrielle pc’er med et fuldstændig lukket hus (IP65) og et flot design i en alt-i-en (AIO) løsning. Industri-pc’erne er ideelt egnede til fremtidens betjeningskoncepter takket være deres kraftige teknologi, modulære udvidelsesmuligheder og integrerede Profisafe funktionalitet.

Afhængig af applikationen fås industri-pc’er i displaystørrelserne 15,6” til 21,5” og altid i fuld HD

Robust design til barske industrielle miljøer

Med multitouch betjening, som i dag næsten kun kan implementeres ved hjælp af en projektiv kapacitiv touch skærm (også kaldet PCT eller PCAP), er de nødvendige touch sensorer installeret bag et glaspanel. Derfor påvirkes funktionaliteten i touch skærmen ikke af eksterne påvirkninger og øger ikke slidtagen. Phoenix Contact benytter den nyeste generation af touch sensorer i sine AIO komponenter. Det betyder, at skærmen også kan betjenes, når man bruger tykke handsker – det udvider anvendelsesmulighederne for komponenterne endnu mere. Udeladelsen af den plastfilm, som sidder på glassets front, øger den kapacitive teknologis robusthed endnu mere overfor kraftige rengøringsmidler og skarpe genstande. Glaspanelet giver derfor en robust front, som er særlig nyttig i applikationer i barske, industrielle omgivelser. Derudover kan glaspanelet fylde hele panel-pc’ens front, hvilket giver nye designmuligheder.

Fordelen ved projektiv kapacitiv touch teknologi er allerede implementeret i designet på IP65 AIO produktserien. Displays i 15,6”, 18,5” eller 21,5” med fuld HD-opløsning på 1920×1080 pixels giver tilstrækkelig opløsning til at visualisere alt lige fra enkle sekvenser til komplekse produktionsprocesser. Hvis der stadig ikke er plads nok, kan brugeren hurtigt gøre de ønskede detaljer synlige på skærmen med bevægelseskontrol.

Kraftige processorer i et ventilatorfrit design

State-of-the-art og grafiktunge visualiseringer kræver imidlertid kraftige CPU’er for at sikre god drift. Derfor har de nye AIO komponenter kraftige Intel Core i5 processorer, som gør dem særligt egnede til krævende opgaver, som f.eks. maskinkontrol, procesvisualisering, kvalitetssikring eller dataopsamling. Til trods for de kraftige CPU’er har panel-pc’erne passiv køling; med andre ord er de designet til at være helt uden ventilator, hvilket øger deres anvendelsesområder og systemrådighed rigtig meget.

 Derudover kører industri-pc’erne i AIO produktserien udelukkende med Intel long-term roadmap processorer, som har været på markedet i lang tid og har et lavt strømforbrug. Ved at benytte disse sikres det, at komponenten kan benyttes i mange år. Hvis der er opdateringer eller andre tilpasninger, kan vedkommende, der er ansvarlig for opsætningen, stadig udføre alle nødvendige installations- og vedligeholdelsesopgaver ved at anvende den IP65-beskyttede USB port.

Forskellige montagemuligheder for hver applikation

Ved at eliminere hus- og installationsomkostninger sparer brugeren penge og plads i den samlede løsning

Som allerede nævnt har AIO komponenterne et helt lukket, trykstøbt aluminiumshus med IP65 beskyttelse, og derfor er der ikke behov for at have et ekstra hus eller en styretavle installeret på maskinen. Det sparer værdifuld plads. Samtidig er panel-pc’erne udstyret med et VESA-100 montagehul på bagsiden af huset. Dermed kan den fastgøres direkte på maskinen eller systemet. Hvis det er nødvendigt at montere på en montagearm eller en piedestal fås også et egnet dæksel til bagsiden af huset.

Den kompakte størrelse er en ekstra fordel ved AIO serien, som har en dybde på blot 100 mm. Store og dyre huse eller styretavler, som især har været nødvendige til store widescreen displays samt den tilhørende installation udført af 2 medarbejdere, hører dermed fortiden til. Det reducerer omkostningerne til montering væsentligt.

Mange muligheder for udvidelser

Med AIO produktserien slutter det gennemtænkte design ikke ved operatørpanelet. Hvis det er ønsket, kan brugeren af industri-pc’en tilføje et tastatur, som

Nødstop, taster og kommandoenheder kan integreres i betjningskonceptet med udvidelsesboksen

muliggør integration af op til 11 taster eller switches med en størrelse på 22,5 mm. Tasterne kan bruges til USB-tilslutninger, key switches eller andre funktioner. Selv et nødstop eller en selector switch kan integreres direkte i betjeningskonceptet. Huller, der ikke bruges, kan benyttes senere eller forblive ubrugte.

Hvis brugeren gerne vil integrere betjeningsløsningen (inklusiv tastatur) i et eksisterende Profinet netværk fås en gigabit-egnet swith med Profinet og Profisafe funktion til at sende data. Og hvis der skal monteres et signaltårn på maskinen eller systemet, kan det uden problemer tilføjes til konceptet. Derudover tilbyder Phoenix Contact en komplet betjeningsterminal inklusiv piedestal, tastatur, mus og intern fortrådning.

State-of-the-art teknologi

Betjeningsløsningerne i AIO produktserien fra Phoenix Contact benyttes til programmering, betjening og overvågning af maskiner og systemer. Den høje IP65 kapslingsklasse og det modulære design muliggør en lang række applikationer inden for fabriksautomation. State-of-the-art teknologi bidrager til at håndtere Industrie 4.0 udfordringer som f.eks. gigabit dataoverførsel og support af Profinet kommunikation i produktionsanlæg. Den integrerede Profisafe funktion gør det også muligt at betjene systemer med funktionel sikkerhed på en enkel måde. AIO seriens optimerede design muliggør uden problemer installation og adgang i produktionsanlæg.

PSD signaltårne kan nemt integreres i betjeningskonceptet for AIO komponenter

Optimal integration af modulære signaltårne

Signaltårne, som også fås hos Phoenix Contact, kan også integreres i AIO produktseriens betjeningskoncept. De optiske eller akustiske signaler øger maskinens eller systemets rådighed. Ved at kombinere fem farver og forskellige signaltyper kan tårnenes struktur nemt tilpasses forskellige krav uden brug af værktøj. De valgte signalelementer skal blot sættes sammen. De tilsluttes mekanisk og elektrisk ved at dreje bajonetlåsen. Derefter tilsluttes kablet til det nederste tårnelement. Selve signaltårnet kører pålideligt i barske industrielle miljøer takket være kapslingsklasse IP65.

Mere om industri-pc’er og HMI.