Åben adgang og sikker produktivitet i robotapplikationer

Et optimalt sikkerhedssystem skal ikke kun gøre arbejdsmiljøet sikrere, men har også til formål at øge produktiviteten. Med sikkerhedssystemet ”Safe Robotics Area Protection”, får man en ubegrænset og sikker adgang til robottens farlige område.

”Safe Robotics Area Protection” garanterer en sikker interaktion mellem robotter og mennesker, samtidigt reduceres maskinens nedetid og muliggør høj ydeevne af robotapplikationen.

Det giver også mulighed for automatisk at genstarte robotten når operatøren forlader området. Sikkerhedssystemet består af 3 individuelle systemer; sBot Speed, sBot Stop eller sBot Speed–UR, der alle kan integreres enkelt og fleksibelt i robottens applikation.

Med sBot Stop kombineres et sikkerhedslysgitter, en sikkerhedslysbom eller en sikkerhedslaserscanner sammen med det konfigurerbare sikkerhedsmodul Flexi Classic på en intelligent måde. Sikkerhedssystemet kan nemt integreres med robotstyringen og giver mulighed for et kompakt maskindesign med en minimal sikkerhedsafstand til den farlige position, takket være den korte responstid for hele sikkerhedssystemet.

Ved anvendelse af en sikkerhedslaserscanner sammen med sikkerhedssystemet Flexi Soft får man et sikkerhedssystem der tilpasser robottens driftsforhold til operatørens arbejdsopgaver. Når operatøren har forladt robottens farlige område, udløser sBot Speed den automatiske genstart* af robotten. Dette øger produktiviteten, da nedetid er reduceret og arbejdsgangen optimeret. Robottens hastighedsjusteringsfunktion udvider også levetiden. De ikke-sikre automatiseringsfunktioner og sikkerhedsfunktioner er blevet præ-fabrikerede og testet, hvilket betyder, at sBot Speed er let at integrere i de mest almindelige robotstyringer.

sBot Speed-UR er et sikkerhedssystem dedikeret til Universal Robots. Det er en del af familien Safe Robotics Area Protection, som giver en sikker og åben adgang til robottens arbejdsområde. Det giver et udvalg af prædesignede sikkerhedsfunktioner og muliggør en højere produktivitet på samme tid som følge af mindre nedetid.

Sikkerhedssystemet udfører handlinger i henhold til to forskellige feltsæt, der hver består af et advarselsfelt og et beskyttelsesfelt. Så snart en person kommer ind i advarselsfeltet af sikkerhedslaserskanneren, vil robotten reducere sin hastighed. Når robotten har reduceret hastigheden aktiveres feltsættet med det mindre beskyttende felt. Denne nye situation gør det muligt for robotten at fortsætte sin operation, indtil personen når det lille beskyttelsesfelt, der dækker det farlige område.

Robotten stopper helt, hvis personen overtræder det mindre beskyttende felt. Når personen forlader robottens farlige område og alle sikkerhedsforhold er opfyldt, tillader sBot Speed – UR automatisk genstart*. sBot Speed – UR sikkerhedssystem er udformet til en nem integration takket være allerede eksisterende dokumentation, ledningsdiagrammer og programlogikeksemplet fra SICK.

Muligheden for at implementere automatisk genstart afhænger af yderligere aspekter, f.eks. risikovurderingen, da automatisk genstart ikke gælder for alle industrielle robot system applikationer. For at genstarte driften af en UR robot, skal individuelle indstillinger være inkluderet i UR robotten.

Direkte i olibekataloget: sick.dk/sbot