Nærvær og innovation var i højsædet på Nordens største messe for fødevareteknologi, FoodTech, der gennem tre dage har budt på inspirerende produktnyheder, faglige events og indlæg samt prestigefyldte prisoverrækkelser med både FoodTech Award og hæder til mejeribranchen.
FoodTech havde i år 275 udstillere og 6918 besøgende og fandt sted i MCH Messecenter Herning 1.-3. november. Årets FoodTech Award gik til Holstebro-virksomheden Hydract.
Den bæredygtige dagsorden
Med bæredygtighed som et overordnet tema blev emner som energioptimering, vandbesparelser og genanvendelse behandlet, og samtidig har messen været en anledning til at glædes over messeformatets mange kvaliteter.
Den bæredygtige dagsorden var sammen med udstillingen og konkurrencen International Food Contest et trækplaster også for ledelsen i Landbrug & Fødevarer, der var blandt de besøgende.
-Jeg bliver til stadighed imponeret over de mange gode idéer, som fødevareerhvervet konstant udvikler. Det var derfor også en stor fornøjelse at være med på FoodTech og International Food Contest, hvor vigtige emner som bæredygtighed og affaldssortering var på dagsordenen. At være iblandt ny fødevareteknologi og meget dygtige producenter giver et stærkt indtryk af et fødevareerhverv, som er godt rustet til fremtiden, siger administrerende direktør i Landbrug & Fødevarer Merete Juhl.
Fokus på produktudvikling og vidensdeling
Fornøjelsen ved at omgive sig med ligesindede fagfolk kendetegner FoodTech, der foruden produktudvikling og innovative, højteknologiske løsninger er centreret omkring nærvær og udveksling af erfaringer. Tonen blev slået an allerede i forbindelse med åbningen af årets messe.
-I min åbningstale fremhævede jeg værdien af at mødes personligt på messe, og derfor glæder det mig naturligvis, at det budskab bekræftes af både udstillere og besøgende, der sammen med vores mange samarbejdspartnere skal have en stor tak for at have skabt tre perspektivrige dage med høj faglighed, udbytterig vidensdeling, personlige dialoger samt en rigtig god messestemning alle dagene, lyder det fra administrerende direktør i MCH A/S Georg Sørensen.
Sideløbende med FoodTech blev DiaLabXpo gennemført, og også diagnostik- og laboratoriebranchen var således repræsenteret i messehallerne. Og her var man ligeledes af den opfattelse, at messeformatets kvaliteter har uvurderlig betydning.
FoodTech 2024 afholdes den 29.-31. oktober 2024.