Åbningsdagen på FoodTech 2018 bød vanen tro på prisfest og hyldest af det gode håndværk, hvor de bedste fødevarer, mejeriprodukter, innovative produkter samt emballager modtog prestigefyldte priser.
Vinderen af FoodTech Award 2018 blev kåret
Tirsdag morgen stod 309 udstillere klar til at fremvise fremtidens fødevareteknologi, da FoodTech 2018 åbnede dørene til den 12. udgave af fødevareteknologimessen i MCH Messecenter Herning.
Som en del af den officielle åbning af FoodTech blev den eftertragtede FoodTech Award uddelt. 59 produkter var indstillet til prisen, og heraf var syv nomineret til FoodTech Awarden, som gives til den mest innovative og perspektivrige nyhed.
Dommerkomitéens formand, professor Jens Adler-Nissen, præsenterede de syv nominerede og overrakte herefter i fællesskab med Georg Sørensen prisen og 50.000 kroner til den vindende virksomhed, der blev Sani Membranes fra Allerød, som vandt for sit Benchtop Membranefilter VIBRO-L.
Der er tale om et membranfiltreringsprincip, hvor man ved at vibrerer membraner skaber turbulens nær membranoverfladerne og dermed en høj kapacitet på filtreringen. Teknikken gør det muligt at koncentrere op til meget høje viskositeter.
-Det betyder utrolig meget for os at vinde FoodTech Award. Det er en meget stor cadeau. Prisen kan helt sikkert være med til at åbne nogle døre for os, så andre opdager, at vi findes. Vi er et meget lille firma, og vi har kun været i gang i fem år, så det er vigtigt for os at gøre vores navn kendt i branchen, sagde Henrik Hjelmsmark, direktør i Sani Membranes.
De mange andre priser
Foruden FoodTech Award bød tirsdagen på mange flere prisoverrækkelser. Særligt fødevarekonkurrencen International Food Contest, som består af fødevarer og mejeriprodukter fra hele verden, har stolte traditioner på fødevareteknologimessen, hvor vinderne af de bedste produkter i konkurrencerne International Dairy Contest, Mejeribrugets Gourmetpriser og Food Awards kåres og hyldes.
Her blev der uddelt priser til ost, smør, mælk, brød & kager & søde sager, fisk & tang, honning, vin & spiritus, øl mv.
Tirsdag bød også på overrækkelsen af ScanStar-prisen i den nordiske emballagekonkurrence, hvor otte nyudviklede emballager vandt for design, funktionalitet og nytænkning.
De kommende messedage byder endvidere på innovationskonkurrencen FoodTech Challenge & InnovateFood.dk, hvor 35 studerende og dedikerede eksperter inden for området vil deltage og finde løsninger på forskellige cases. På sidstedagen af FoodTech bliver konkurrencen afgjort.