Tilbage i starten af august skrev vi om samarbejdet mellem den italienske kaffevirksomhed Lavazza, den italienske ingeniørvirksomhed Argotec og det italienske Rumagentur ASI, der var gået sammen for at sikre astronauter en god kop kaffe, når de var i rummet.
Hvordan ser det så ud, når man brygger en ægte italiensk espresso i rummet?
I sit midlertidige hjem 400 kilometer over Jordens overflade har den italienske astronaut Paolo Nespoli mulighed for at nyde den samme kaffe som derhjemme.
Under missionen VITA på den internationale rumstation ISS kan han nemlig brygge samme gode espresso, som vi drikker på Jorden. Den traditionelle espressomaskine er dog blevet opgraderet med den specialdesignede kaffemaskine ISSpresso. Kaffemaskinens innovative teknologi tager højde for de særlige forhold i rummet, så man kan brygge den perfekte espresso – selv når man er i kredsløb rundt om Jorden. Kaffen kommer fra den samme Lavazza kaffekapsel, som også kan fås på Jorden. Espressokopperne er dog skiftet ud med specialdesignede poser med sugerør, så kaffen ikke flyver vægtløst videre i rummet.