Innovative membranventilhuse nomineret til FoodTech Award

Bürkert introducerer en fuldstændig nyudviklet type membranventilhuse, som er specielt velegnet til applikationer i hygiejniske miljøer. Ventilhusene er fremstillet med en patenteret fremstillingsmetode, hydroforming teknologi, der opfylder de højeste krav til rengøringsvenlighed. Ventilhusenes hygiejniske design og det holdbare og lette husmateriale gør dem til en unik løsning til sanitære opgaver, og en langt bedre løsning end konventionelle smedede og støbte ventilhuse.  

Med denne introduktion af en ny type membranventilhuse optimerer Bürkert produktserien af membranventiler med et godt alternativ til smedede og støbte ventilhuse. Med en rengøringsvenlighed, der er certificeret ifølge EHEDG, stor stabilitet, en perfekt overfladekvalitet og materiale af 316L-stål, udmærker den nye type ventilhuse, der er fremstillet med hydroforming teknologi, sig væsentligt, sammenlignet med de konventionelle ventilhustyper.   buerkert-tube-valve-body-web

Den store fordel ved de nye huse er, at de er fremstillet af rør i rustfrit stål af høj kvalitet, ligesom de øvrige komponenter og systemer i hygiejniske procesanlæg. Dette gør det muligt at svejse rør-til-rør, hvorved der opnås en ensartet høj kvalitet på svejsningen. Sammenlignet med støbte ventilhuse, opstår der hverken hulrum eller andre defekter i ventilhusmaterialet under fremstillingen, hvilket betyder, at risikoen for kontaminering er betydeligt reduceret.

Ventilhuse med mange fordele – både for virksomhed og miljø
Ved at anvende rørmateriale af høj kvalitet fremstillet med hydroforming teknologi, er det muligt at producere ventilhuse, der er hele 75% lettere end smedede huse, hvilket er en stor fordel for brugerne. Det reducerede materialeforbrug gør også, at energiforbruget og varigheden af opvarmnings- og nedkølingsfasen under rengørings- og sterilisationsprocesser nedsættes, hvorved CO2 fodaftrykket under drift reduceres. Dermed opnås besparelser på energiomkostninger og down time.

Ydermere giver de ensartede ventilhuse mulighed for optimeret temperaturkontrol, nem procesvalidering, korte responstider og reducerede installationsomkostninger. Husenes letvægtsdesign har også en positiv effekt set ud fra et økologisk perspektiv, ligesom selve fremstillingsprocessen er udviklet, så den er mere miljøvenlig. Når der fremstilles et støbt ventilhus i DN 25, udsendes næsten 7.000 gram CO2, Ved fremstilling af membranventilhuse med den nye hydroforming teknologi udsendes kun lige over 2.000 gram CO2 underfremstillingen – altså en væsentlig reduktion i CO2 udledningen.

Hydroforming processen
Under hydroforming processen fyldes et almindeligt rør i rustfrit stål i hygienic kvalitet med en vand-olie emulsion og sættes under et højt indre tryk. I denne proces formes røret til et ventilhus og samtidig formes materialet til en montageflange. Flange og rør samles med lasersvejsning for at sikre det færdige produkts rengøringsvenlighed og stabilitet. Derefter gennemgår produktet en særlig hærdningsproces, og i et sidste step skabes nøjagtige overflader af højeste kvalitet. Resultatet er et innovativt produkt, hvor mediet kun kommer i kontakt med det hygiejniske ventilhus og membranen, hvilket sikrer en høj kvalitet i processen.

Hvilke applikationer egner de nye ventilhuse sig til?2103_053_a_weldtvb_rotatable_turnable_8801_8691-web
Det nye ventilhus er udviklet på basis af Bürkerts mangeårige erfaring med membranventiler, og fremstillet til krævende applikationer indenfor blandt andet fødevareindustrien og farmaceutisk industri. Ventilhusene opfylder de nuværende krav og regler fra disse industrier, både ud fra tekniske, økonomiske og økologiske perspektiver. Således opfylder de f.eks. både de globalt fastsatte ASME-BPE standarder for mål og tolerancer og EHEDG-kravene til hygiejnisk design.

Ventilhusene kan fås med svejseender i størrelse DN15-50 og kan monteres med Bürkerts membranventilaktuatorer med typenumrene 2031, 2103 og 3233.

Bürkert-Contromatic A/S
Hørkær 24
2730 Herlev

Tlf. 44 50 75 00
E-mail: marketing.dk@burkert.com
Kontakt: Marketing Manager Sussi Erikshøj, sussi.erikshoj@burkert.com